ГЕРБ ще бори „наглите и лъжливи” социалисти с пресконференции

ГЕРБ ще бори „наглите и лъжливи” социалисти с пресконференции
На последното заседание на кабинета Борисов е бил толкова ядосан на опозицията, че се е заканил да бие цялата Партия на европейските социалисти на предстоящите избори. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Курс към „специализирана правителствена операция“ по заглушаване на лявата опозиция е обявил премиерът Бойко Борисов по време на последното правителствено заседание.

„Мисията“, която спокойно може да бъде кръстена „Пресконференция“, ще се провежда всеки път, когато „наглите и лъжливи“ социалисти се изкажат по „темата на министерствата“, става ясно от думите на Борисов, които се виждат в публикуваната в петък стенограма от заседанието на кабинета в средата на седмицата.

Началото на последното заседание е било белязано от монолог на премиера, в който той „громи“ политическия си опонент – БСП и нейния лидер Сергей Станишев.

Борисов е бил толкова ядосан, че се е заканил да бие цялата Партия на европейските социалисти на предстоящите избори.

По време на изказването си пред камерите Борисов на няколко пъти определи червените политици като лъжци и наглеци.

От стенограмата става ясно, че и след излизането на журналистите от залата министър-председателят е продължил да използва същите епитети по адрес на политическия враг.

Според Борисов опозицията разчита на това, че кабинетът му е улисан в работа и затова от БСП говорят лъжи.

„И той излиза (Сергей Станишев – бел. ред.) и го говори с цялата си наглост, безпардонно, разчитайки на моята интелигентност, доброта, възпитание, правдивост“, заявява Борисов.

За пътя Смолян–Девин–Кричим на „Цанков камък“, за който в сряда правителството отпуска 3.5 милиона лева, Борисов се обръща към регионалния министър:

„Лили Павлова, още веднъж искам да отидеш в парламента и да им кажеш какво е направено за този път, какво е заварено, как, колко е опасно. Той и в момента се е свлякъл. И снимки им покажи, как се свличат скалите, защото откосите са ги направили по-вертикални, за да откраднат повече пари. Въобще липсва укрепване на този планински масив. Че е избран най-грешният маршрут. Аз и там заведох журналисти, спомняте си, и им показах това, което виждат. Било е планина и коларски, горски, черен път с коловози. Казвам им, че това не е горски път, това е асфалт и те го имат записано. От тунела нататък всичко беше горски път. И ние какво трябваше, да не го достроим?! И този язовир за милиард да стои неизползваем!? Нали тогава помните дилемата“, казва премиерът.

„Същото беше с АМ „Люлин“ – или трябва да я достроим, или еди какво си, да няма магистралата. И Водното огледало, ако не бяхме дали в Кърджали тези 30 милиона, ще ни осъдят и пак ще ги дадем да го достроим. За Дунав мост 2 – абсолютно същото. Просто на всяко тяхно такова изказване, защото те разчитат, че ние, улисани в работата, няма да ги чуем, което е факт. Аз разбирам ден-два след това какво бил казал“, продължава Борисов.

Сред това той нарежда на министрите си: „В момента, в който се изкажат по тема на министерствата – веднага след тях пресконференция и го обяснявате, веднага!“.

„Да видят Летище София, където ни осъдиха за 40 милиона долара, откъде да ги платим?! Единият продаде „Балкан“ с доплащане от наша страна, а другите правиха аерогара и сега ние трябва да платим 40 милиона долара“, продължава Борисов.

#Балкан #летище София #Дунав мост 2 #АМ „Люлин” #Водното огледало #Кричим #Девин #Смолян #Цанков камък #Партия на европейските социалисти #Сергей Станишев #БСП #ГЕРБ #премиер #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници