“Предизвикай гардероба си” - Тик Ток съветите на Ана-Мария за Novinite.bg

“Предизвикай гардероба си” - Тик Ток съветите на Ана-Мария за Novinite.bg
A A+ A++ A

Автор Михаела Михайлова

Днес навлизаме в модния свят и ще ви представим едно момиче, известно в Тик Ток с видеата си на модна тематика. Ана-Мария Трайкова има над 47 хиляди последователи в Тик Ток, където проследява модните тенденции, дава съвети на аудиторията си и им помага да имат разнообразие в гардероба си.

Наскоро чаровната Ана-Мария започна модно предизвикателство, за което ще ви разкажем днес. Ще се осмелите ли да се включите?

Ана - Мария, благодаря ти, че прие поканата ни да си поговорим за мода! Тя заема голяма част от контента, който създаваш в Тик Ток. Как се запали по видеозаснемането?

Всичко в Тикток започна на шега по време на първият lockdown. Получих много положителни коментари след първите ми видеа, както и много нови идеи, които ме вдъхновиха за създаване на все повече съдържание. Постепенно това прерасна в любимо мое хоби.

В приложението има видеа на всякаква тематика, но ти си избрала модата. Кога се влюби в нея?

Модни списания четях редовно още докато бях ученичка в гимназията. С времето интересът ми към рубрики за мода и стил нарасна. Започнах да следвам все повече content creator-и в областта, както и да търся повече материали на тази тематика.

Можем да видим няколко рубрики в твоя профил. Как дойде идеята да съпоставяш подобни тоалети, носени от известни личности?

Повечето аутфити са ми изпратени от моите последователи в инстаграм. Това са едни от любимите им видеа, предполагам защото и те могат да се включат с избирането на снимки и известни личности. Ежедневно получавам много съобщения от тях с интересни идеи свързани с аутфити на знаменитости.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ana-Mariya Traykova🎀 (@anamariyat)

 

 

На коя популярна дама искаш да приличаш или се вдъхновяваш, когато става дума за дрехи?

Две от най-стилните за мен млади дами са Белла Хадид и Зендея. Не случайно Зендея спечели и наградата на CFDA (Council of Fashion Designers of America) тази година. За ежедневни аутфити и street style се вдъхновявам от Хейли Бийбър. Тя често избира неща които повечето от нас имат в гардероба си. Въпреки това те са съчетани отлично, а резултатът е перфектна визия, която лесно можем да пресъздадем.

Наскоро започна и нова рубрика - “ Предизвикай гардероба си”. Самата ти имаш ли нужда от това или искаш да вдъхновиш последователите си?

Реших да направя предизвикателството, за да насърча хората да правят интересни и креативни аутфити, както и да изпробват нови и нестандартни комбинации от дрехите които вече имат. Също така искам да покажа, че това да имаш интересни и разнообразни аутфити не е свързано с купуване на конкретни брандове или дори следване на последните модни тенденции.

 

 

 

@anamariyat Последвайте ме за да се включите 👗 ig: anamariyat 💖 #предизвикайгардеробаси #foryoupage #рекомендации #fashion #fashionvideo #styleup #styleinspo ♬ original sound - Ana-Mariya Traykova

 

Кой ден от предизвикателството беше най-труден за теб?

По-скоро ми беше трудно да измисля какви да са самите предизвикателства, така че да са подходящи за почти всеки гардероб, както и да са разнообразни и креативни, отколкото да ги изпълня.

Отделяш ли много време в чудене какво да облечеш или вече имаш съставен стил и го следваш?

В ежедневието успявам да избера бързо какво да облека. Имам съставени комбинации, които харесвам. Въпреки това, понякога се случва да прекарам доста време в чудене и мерене.

В един от дните ти насърчаваш последователите ти да пазаруват от магазини втора употреба. Имаш ли някакви хакове за пазаруването там. Как да се ориентираме в това море от дрехи?

Ако решите да посетите магазин втора употреба не правете компромис със състоянието на дрехите, само защото са на достъпни цени. Разглеждайте само тези в отлично състояние. Търсете качествени дрехи с кройка която ви пасва. Аз лично наблягам много и на материите, като търся дрехи от хубави, естествени материи (вълна, кашмир, сатен, вискоза) – повечето случаи етикета за състава се намира отстрани в долната част на дрехата.

Насърчавам последователите ми да пазаруват от там, откъдето се чувстват комфортно. Да носят с желание всяка една дреха, която са избрали, независимо от цената или марката. Все пак ние носим дрехите, а не те нас .

Често ли прочистваш гардероба си от ненужното. Дай съвет на читателите ни как да изберат с какво да се разделят.

Почиствам гардероба си 1-2 пъти годишно. Ако имам дрехи които са дефектирали (избелели, изгорени и тн.) задължително изхвърлям, тъй като само биха влошили цялостния ми аутфит. Дрехи които не ми стават или просто не нося, но са в добро състояние отделям за даряване.

Според теб коя беше топ модната тенденция за2021, видяхме, че проследяваш и това в твоя ТикТок профил.

Не знам дали мога да определя като топ, но двете ми любими тенденции от 2021 са дрехите в пастелни цветове и oversized блейзърите.

 

 

@anamariyat Бела Хадид не носи рокля,а изкуство💗 #fashion #fashionvideo #рекомендации #foryoupage #style #styleup #celebritystyle #cannes #cannes2021 #мода #стил ♬ original sound - Ana-Mariya Traykova

 

Създаваш видеа с много страст, личи си, но освен забавление видеосподелянето в Тик Токноси ли и доходи?

Тикток в България не е монетаризиран, за разлика от други страни по света. За момента това е просто мое хоби.

Можем ли да очакваме и Youtube моден профил от теб?

Към настоящия момент не съм планирала стартирането на Youtube канал, но е опция която бих обмислила в бъдеще.

Предизвикай читателите, кой ден от чаленджа ти да изпълнят.

Предизвиквам ги да изпълнят целия challenge, тъй като дневните задачи са разнообразни и се допълват. Ако все пак трябва да избера един ден като най-важен, това ще е първият. Изчистеният и подреден гардероб с подбрани дрехи, които обожаваме, е ключът към всички интересни и разнообразни.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »