Megsunn, завладяла Тик Ток пред Novinite.bg: Носят ли доходи социалните мрежи и как се справя с хейта?

Megsunn, завладяла Тик Ток пред Novinite.bg: Носят ли доходи социалните мрежи и как се справя с хейта?
A A+ A++ A

Автор: Михаела Михайлова

Днес влизаме в света на Tik Tok,  за да се запознаем с "Мегсън". Момичето от село Градина, което се радва на повече от 350 хиляди поседователи в така популярната видео платформа. Меги ще ни въведе в онлайн света си и ще ни разкаже повече за себе си.

Благодаря, че прие поканата ни. Разкажи ни за себе си. Каква беше Меги преди Тик Ток и хилядите последователи?

Меги и "Мегсън" са еднакви. Меги винаги си е била такава ненормална и щура. Меги е едно обикновенно момиче от село, което живее напълно нормален живот- с плюса, че вече има честта да забавлява над 350 хил. човека в Тик Ток

Винаги ли си била толкова артистична и този запомнящ се смях винаги ли е бил част от живота ти?

Не знаех че съм артистична, ахахха. Явно да. Не съм обръщала внимание честно казано. Що се отнася до смеха ми - да абсолютно винаги съм се смяла така.

2331932

Защо реши да напуснеш България? Какво не ти харесваше тук или просто търсеше нови полета за развитие?

Когато напуснах България аз бях на 11 г. Аз не исках много, много да напускам България, но майка ми искаше по-добър живот за мен. За това и реши, че ако уча и завърша в Англия ще имам повече отворени врати като порасна. Аз специално не съм търсила нови полета за развитие.

Кои известни youtube-ри или Tik Tok-ъри си следвала преди да влезеш в необятния свят на Интернет? 

Оооо, много са. Ако тръгна да ги изброявам тази статия ще стане изключително дълга. 

А какво те накара да започнеш да снимаш видеа?

Един ден просто си седяхме в спалнята (беше зима даже си спомням) и ми хрумна идея за топ класация за Ютюб. Митко ме надъха да я снимам тъй като аз не исках много, много да се показвам на камера. Снимах първото си видео и го качих. Нямаше успех. Никакъв даже. Но това мен не ме интересуваше. На мен просто ми хареса самия процес на правене на видеа, както и информацията която слагах в тях. Един ден реших да кача малка част от една от класациите ми в Тик Ток защото "защо не"? От там започнах по-често и по-често да гледам тик ток. Преди време един тренд ми хареса и реших и аз да го направя. И от там се започна снимането ми в тази платформа. Най-различни видеа. Каквото ми хрумва - това.

Наскоро си се върнала в родината, щеше ли да снимаш за Тик Ток и Youtube, ако беше останала в чужбина?

Не мисля че бих защото ако не се бях върнала в България, нямаше да срещна Митко, а той е човекът който ме избута да направя първото си видео някога. Но пък и не знам как щяха да се завъртят нещата там. Можеше пък и да се случи. Нали знаете "каквото ни е писано то си се случва".

 

 

@megsunn Тази песничка ме зарежда просто ❤❤❤🤌🏻🤌🏻🤌🏻 #megsunn ♬ Nuestra Canción (feat. Vicente García) - Monsieur Periné

 

 

Каква според теб е разликата във възприятието на т.н. инфлуенсъри у нас и в чужбина?

Не мисля че има разлика в това как се възприемат "инфлуенсърите" според това дали са в чужбина или в България. Мисля че разликата е в самото мислене на човек. Както в България така и чужбина има по-възрастни хора или по-класически (не знам точно как да се изразя Българският ми не е много на ниво :D) които приемат "инфлуенсърите" като хора които си губят времето с тези неща. "Защото с това не може да изхранваш семейство." В България е много трудно да изкарваш кой знае колко пари в това, но в другите държави не е така. "Инфлуенсърите" са на същия принцип както и хората по телевизията. Разликата е в това че едните са в интернет а другите в телевизора. Мисля че, ако хората (не само в България) не са толкова "настървени" срещу "инфлуенсърите' нещата биха били по-различни. Но това е моята гледна точка. Аз не съм инфлуенсър, така че не знам много, много за тези неща. 

Виждаме, че това занимание ти доставя голямо удоволствие, но носи ли и доходи?

Няколко пъти да, но не големи доходи. От самата платформа не се изкарват никакви пари. В Америка и Англия и още няколко други държави, получаваш еди колко си стотинки на еди колко си гледания. В България това го няма. В България разчиташ на това някой да поиска да направи реклама чрез теб. Това са ти доходите. 

Защо млад човек като теб и твоя мъж избират да избягат от големия град и да се установят на село, село Градина?

Той е от Градина. Аз просто се преместих да живея до него. Но ако трябваше да избирам бих избрала да живея на село така или иначе.

2331930

Какви са предимствата да живееш на село? Село Градина е известно със земеделието, ти самата имаш ли своя градинка?

Много по-тихо е. Въздухът е много по-чист. Тук в село, тъй като не сме много хора, всеки знае всеки и създава нещо като "малка общност", което на мен много ми харесва. Градинка нямам, но имам изключително много цветя. Градинка от цветя имам, хаха. Със зеленчуци не съм пробвала да се занимавам защото не мисля че имам уменията. Иначе пък да ви кажа, преди 2 години някъде имаше израснала диня в двора. От никъде. И имайте в предвид че никога не сме сяли дини. От къде беше дошла не знам.

Какво би променила, ако можеш в интернет света? 

Хмм. Това което бих променила не се отнася само и за интернет света а за света като цяло. Но бих "махнала" омразата. Омразата която толкова много хора изпитват към хора които дори не познават. В интернет тези хора ги виждаш абсолютно навсякъде и мисля, че в интернет им е по-лесно да виреят защото се крият зад екрани и клавиатури и им е по-лесно да излеят злобата си към някого. 

Как се справяш с хейта и имаш ли такъв, защото все пак си едно от най-позитивните лица на тази платформа?

О, даа. Аз имам изключително много хейт. Всекидневно получавам коментари от сорта на "слон", "дебела", "прасе", "самоубий се", "умри" и т.н. Не ги приемам навътре. Тъжно ми е за тези хора. Според мен ако си напълно окей със себе си и си щастлив няма да тръгнеш да се занимаваш и да пишеш такъв тип коментари на някого. За мен тези хора имат проблеми. Дали ще е вкъщи или на училище или дори на работа. Според мен те не знаят как да се справят с тях и мислят, че ако накарат някого да се чувства зле, те няма да са единствените. Също така мисля че може и да са самотни и да се опитват да получат някакво внимание. Каквото и да е то. Без значение дали е хубаво или не.

Четете цялото интрвю на Jenite.bg

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »