Дара Екимова пред NOVINITE.BG: Влиянието в социалните мрежи е най-силно върху нас, младите хора

Дара Екимова пред NOVINITE.BG: Влиянието в социалните мрежи е най-силно върху нас, младите хора
A A+ A++ A

За крехката си възраст Дара Екимова има много истории, които превъплъщава в песните си. Само на 19 зад гърба си има три награди за музика. Най-емоционалната сред тях е за дебют, която всеки артист получава веднъж в живота си. Признанието за „Жена на годината“ в категория „Музика“ й отрежда достойно място на родната музикална сцена. В края на септември талантливата певица отново развълнува почитателите си с емоционална изповед за своята любовна история в песента „Последен дъх“, която написва заедно с Искрен Тончев – Искрата. Преди броени дни певицата зарадва почитателите и с историята зад заснемането на официалния клип, отново дело на режисьора Бойко Щонов. Зад BTS камерата застава Станислав Пешев, а какво остана неразкрито за публиката, прочетете в интервюто със самата Дара Екимова.

Дара, преди дни разкри онова, което почитателите ти не видяха в актуалния ти клип „Последен дъх“. Какво остана непоказано?

Много вълнуващи неща, които неизменно се случват на снимачната площадка. Заснехмегозадва дни. Беше изключително преживяване. Концепцията е наБойкоЩонов, който е и режисьорнаклипа.Най-любопитнотобешееднокуче, коетодойденавторияснимаченден и отначалотодокраянесеотделиотнас. Нейните приключения ще видим в BTS, неизлъчвани кадри, които не влязоха в официалното видео, както и атмосферата бекстейдж. Видеото вече е в моя You Tube канал.

Какво те вдъхнови за написването на „Последен дъх“?

„Последендъх“ еисторията на моята любов. Срещатами с мояприятелпредитригодини и всичко, коетосе случи на първата ни среща.Създадохме я заедно с Искрен Тончев – Искрата, който е композитор и музикален продуцент на „Последен дъх“.

Това ли е историята, която разказва клипа?

Не точно, по скоро разкрива предисторията на клипа на „Война“. Пътят ми до космическия кораб. Освен това се преплита и любовна история с моя екранен партньор.

Вече си студент в специалност „Психология“, защо избра тази специалност, а не музика, например?

Психичното здраве е една от големите теми днес. За мен изборът на тази специалност е свързан със самата мен. Устойчивата психика е един от инструментите за справяне със стреса, доброто представяне на сцена, комуникацията с публиката.

Ти често повдигаш дискусии в профила си в социалните мрежи. Важно ли е младите хора днес да бъдат отговорни пред обществото и последователите си?

Струва ми се, че сега повече отвсякога. Влиянието и присъствието в социалните мрежи имат най-голям отпечатък върху нас младите хора и подрастващите. Необходимо е  да бъдем много внимателни в съдържанието, което споделяме и начина, по който говорим. Смятам, че повече хора, които имат платформа като мен трябва да говорят за трудните неща.

Тежка ли короната на славата за един млад човек, като теб, чийто живот от най-ранна детска възраст е под светлините на прожекторите?

Незнам, не съм експерт в тази област и не мога да кажа тежка ли е или не.Знам само, че аз съм фокусирана върху това да следвам пътя си, да слушам интуицията си, да работя усърдно и да сбъдвам мечтите си.

Напоследък излязоха множество изследвания, които сочат, че 1 от 5 подрастващи всяка година страда от психично разстройство. Неотдавна ти също бе споделила, че си преминала през психически срив. Каква е твоята формула за справяне с напрежението?

Формулата за всеки човек е индивидуална. Това, което мога да насърча и посъветвам хората е да работят с психолог и/или терапевт. Лично аз го правя и това ми помага да се справям с психическите предизвикателства.

Творчеството част ли е от инструментите за справяне с кризите?

Определено. Най-щастлива и спокойна се чувствам, когато пиша текстове и музика, когато работя в студио или съм на репетиции.

Всеки от твоите проекти предизвиква аплодисментите на публиката, коя е формулата за създаване на качествена музикална продукция?

Благодарна съм за подкрепата на хората и любовта, която ми връщат. Емоцията, искреността, това да пресъздадеш истинските си преживявания, да стигнеш до сърцата на публиката е един от компонентите за създаване на смислена музика. Разбира се и екипа, с който работя.

Неотдавна ти посети единствения по рода си международен музикален лагер у нас, организиран от Virginia records и Саня Армутлиева. Какви са впечатленията ти от срещата с музикални продуценти и артисти от цял свят?

Това е още една сбъдната мечта за мен. Фантастично преживяване, което за пет дни ни потопи в прекрасния свят на творчество и споделеност. Всички млади изпълнители на едно място в прекрасна атмосфера, където ни беше предоставена свободата да правим това, което най-много обичаме. Благодарна съм за поканата и възможността.

И не на последно място –поздравления за фурора, който предизвика с участието си в Маскирания певец, сезон 3. Какво научи от това невероятно мистично приключение?

Благодаря за милите думи. Още една сбъдната мечта за мен! Това беше магично и много емоционално приключение. Маскираният певец е нещо, което си бях написала в листа с мечти и цели. Радвам се, че се сбъдна и, че бях Порцеланът в това фантастично шоу.  Щастлива съм и благодарна за поканата да бъда част от него.

Фотокредит: Теди Грозданов

 

#Дара Екимова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »