Ива Екимова пази писмата на Дара до Дядо Коледа

Ива Екимова пази писмата на Дара до Дядо Коледа
Фейсбук
A A+ A++ A

Майка и дъщеря - Ива и Дара Екимови, се готвят да посрещнат най-светлите християнски празници, като казаха пред „Телеграф“, че още вярват как по Коледа наистина стават чудеса.
Когато става въпрос за Коледа, и двете се умиляват, връщайки времето назад.

Открития

Ива споделя, че пази детските писма на Дара до Дядо Коледа, които все по-често препрочита. „Най-интересното в последните две години е, че наистина дни преди Коледа намирам детските писма на Дара до Дядо Коледа, в които наред с обичайните детски желания, непременно са посочени философски размисли за семейството“, с усмивка разказва пред „Телеграф“ експертката по публични комуникации.

Говорейки за весели истории покрай празниците, Ива се сеща за една топла Коледа, на която се отдала на разходка по улиците. „Няма да забравя един 24 декември, когато ми се наложи в последния момент, точно на самия ден да набавям покупки, за които бях забравила. Навън беше около 20 градуса и така се отплеснах по хубавото време, че се отдадох освен на покупки и на разходка в града, за каквато ми остава все по-малко време. В зимните дни, когато съм свободна, много обичам да карам кънки. За съжаление за последен път бях на ледената пързалка, може би преди повече от 6 години“, казва тя.

Талантлива Дара пък напоследък свързва всички празници с работа. „Напоследък зимните празнични дни са свързани с работа и се радвам, че е така. Радвам се, когато се докосвам до повече хора, които слушат музиката ми. Наскоро пътувах за първи път в чужбина от 2019-а насам. Бях във Виена за няколко дни, беше доста хладно, но изключително красиво. Иска ми се да намирам повече време за пътешествия и концерти на любими изпълнители“, разкрива талантливата изпълнителка.

 Наследила е таланта на баща си в пеенето.
Наследила е таланта на баща си в пеенето. Снимка: ВИРДЖИНИЯ РЕКЪРДС

Трапеза

Относно трапезата и готвеното Дара не крие, че майка й е по-активната, а тя може да прави чудни печени зеленчуци на фурна, като слага малко зехтин и пресен розмарин. От своя страна Ива вече е в подготовка на трапезата за Бъдни вечер. „По традиция ще приготвя част от блюдата, които ще сложим на трапезата и ще подредим празнично дома. Любими за мен са зелевите сърми и тиквеникът. От семейството на Дими си взаимстваме една рецепта на стара коледна разядка. Винаги слагаме много плодове на празничната трапеза“, казва Ива Екимова.

 Ива с Ники Кънчев.
Ива с Ники Кънчев. Снимка: ИВАН КОЛОВОС

Уют

Говорейки за празниците, Ива се сеща и за своето детство, когато си разменяли подаръци в училище и винаги организирали празничен коледен спектакъл за родители и учители. „Много често баба и дядо идваха от Бургас, за да споделим празниците заедно. Интересното е, че не си спомням да сме ги навестявали по Коледа, гостувахме им само по време на летните ваканции“, усмихва се носталгично чаровната Дара. Докато Ива е заета в приготовления за светлия празник, то Дара няма търпение да усети уюта, спокойствието и топлината на семейните празници. „Почти приключих с взимането на подаръци за близки и познати. На самия 25 декември ме очаква специална сцена, на която нямам търпение да се кача за втори път. Ще се включа в концерта, посветен на Българската Коледа, NOVA ще го излъчва на живо. Това е кампания за кауза, която спасява живота на нуждаещи се деца. Тази година е юбилейното 20-о издание. Аз ще изпълня една от най-любимите песни от 70-те години. Нямам търпение да посрещна Нова година във Варна, където ще пея на площада заедно с едни от най-великите имена на българската съвременна музика. Вълнувам се за срещата с публиката във Варна, изключително специален момент за мен е“, каза още Дара.

На въпроса какво си пожелават в професионален план за идната година, Ива е лаконична: „Все по-често се замислям и си давам сметка, че вече се намирам във втората половина от живота си. Ето защо се моля да ми стигнат силите и вярата да се посветя на нещо значимо, което да остави следа от мен, когато вече няма да съм в това физическо измерение“. Дара пък има няколко песни, които чакат своя ред, и няма търпение да зарадва феновете си. „Работим усилено по тях. Те ще построят още по-стабилен път от мен към публиката, на която тепърва предстои да спечеля доверие. Вълнуващи са. Разкриват все повече мен. Все по-смела съм. В творческа готовност съм. Планирам да бъда дисциплинирана, вдъхновена и безкомпромисна в творчеството си за следващите много години“, твърди певицата.

Следи

Майка и дъщеря казват, че се учат да правят най-ценното в живота - да следват сърцето си. Двете дами си споделят всичко и смятат, че споделянето е в основата на доверието, което между родител и дете е необходимо да се гради всекидневно. За празниците си пожелават предимно здраве. „В последните години се убедихме, буквално, че това е най-важното. Всичко друго е постижимо. На читателите на „Телеграф“ пожелавам вдъхновение, страст и споделеност. Нека всички ние полагаме всекидневни усилия за повече търпимост, смирение и съпричастност към другите!“, завършва Ива. А Дара допълва: „Пожелавам си вяра, воля, сила, вдъхновение, любов, музика, успехи, а на читателите ви - смелост, здраве, взаимна обич и светлина!“.

Всичко е любов

През 2002 година Ива сключва брак със създателя на „Сленг“ – Димитър Екимов–Дими. От любовта им се ражда талантливата Дара, която уверено върви по пътя на баща си и днес е една от най-популярните и обичани попдиви на родната музикална сцена. Песните и видеоклиповете й вълнуват. Последният й сингъл „После ще му мислиш“ е част от дебютния й кратък албум.

Ива е изявен експерт по публични комуникации. Автор е на два от най-успешните подкасти в дигиталното пространство. На широката публика тя става известна още през 1993 година, когато е избрана за момиче на късмета в култовото „Супершоу Невада“.

Източник: Телеграф

#Дара Екимова #Ива Екимова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"