Ясен Петров и още 210 национални селекционери обсъждат Мондиали през 2 години

Ясен Петров и още 210 национални селекционери обсъждат Мондиали през 2 години
A A+ A++ A

Националният селекционер на България Ясен Петров и още 210 треньори ще обсъждат предложения нов формат на първенството, което да се провежда през две години. ФИФА организира видеоконференция с директора за развитие на световния футбол Арсен Венгер.

Като цяло тема на обсъждането ще бъде промяната на международния календар.

„Като треньори на националните отбори за мъже техният принос е от съществено значение. Такъв диалог ни помага всички да защитим уникалното място, което футболът има в света и да го направим глобален“, коментира Арсен Венгер.

ФИФА отвори открит канал, в който всички заинтересовани страни и фенове могат да изпращат предложения и идеи за промяната на международния календар.

Междувременно стана ясно, че в най-скоро време може да станем свидетели на поредното нововъведение в световния футбол. Поне така анонсира директора по футболното развитие на ФИФА Арсен Венгер, който ще се опита да прекара идеята съдиите да могат да говорят на пресконференциите след мачовете, твърди „Екип“.

В момента реферите нямат право да дават никакво изявление свързано със съдийството дори и извън мачовете, които ръководят.

„Това би бил добър начин да се избегнат противоречията и да се потуши всякакво напрежение и да не се стига до публични дебати. Трябва да получил одобрението на съдиите, а и аз не знам достатъчно за състоянието на духа, в който се намират след мачовете и дали ще могат да коментират ситуациите“, каза Венгер.

#Ясен Петров #Мондиал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай