Инфантино с революционна идея за Мондиалите занапред

Инфантино с революционна идея за Мондиалите занапред
A A+ A++ A

Босът на световната футболна централа – ФИФА, предложи Световното първенство да се провежда на всеки три години. Това е най-новата идея на Джани Инфантино, който бил изключително доволен от комерсиалния и спортен успех на шампионата в Катар.

Освен това италианецът е убеден, че провеждането на турнира през зимата е удачен ход, а най-популярната игра непрекъснато се развива и глобализира.

Въпреки опасенията за прекомерно натоварване на футболистите, феновете видяха футбол от най-висока класа по терените в Катар. А самото първенство генерира приходи от близо 7 млрд. евро - с 1 млрд. повече от Мондиал 2018 в Русия преди 4 години.

Евентуална промяна в периодичността е възможна след Мондиала през 2030 година. Инфантино обаче ще бъде изправен пред трудната задача да получи подкрепата на УЕФА и големите европейски клубове, която най-вероятно няма да се срещне. Феновете на Цар футбол в големите страни, където футболът е най-развит, също са против хрумките на Инфантино и ги наричат глупави. Наскоро босът на ФИФА се пробва да пробута Мондиали на всеки 2 години, но и тогава набързо бе снишен...

#Мондиал #ФИФА #Джани Инфантино

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »