Ковачева се надява на добро партньорство с новия ВСС

Ковачева се надява на добро партньорство с новия ВСС
Правосъдният министър Диана Ковачева по време на срещата с генералния директор на ОЛАФ Джовани Кеслер, септември 2012 г. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Министърът на правосъдието Диана Ковачева се надява и с новоизбраният Висш съдебен съвет (ВСС) да поддържат добро патньорство и той да има същото добро отношение към нея, както предхождащия го.

По време на последното заседание настоящия ВСС, в понеделник, Ковачева благодари на магистратите за времето, в което са работили заедно, предаде БГНЕС.

"Това беше едно добро партньорство. Благодаря ви за всички случаи, в които сте били толерантни към мен и сте ми помагали. Надявам се, че и следващият ВСС ще има същото добро отношение към мен", обърна се тя към тях.

На последното си заседание настоящият състав на Съвета обсъди "организационни въпроси, свързани с конституирането на новоизбрания ВСС".

Сегашните членове на ВСС решиха всички съдии и прокурори, които ще влязат в състава на следващия ВСС, но в момента са действащи магистрати, да напуснат постовете си в деня, в който встъпят в новата си длъжност.

Официалната церемония по встъпването на 22-мата членове на втория постоянно действащ Висш съдебен съвет е насрочена за сряда.

В състава на новия ВСС влязоха магистратите от парламентарната квота Васил Петров, Галина Пачовска-Карагьозова, Димитър Узунов, Каролина Михайлова, Магдалена Лазарова-Проданова, Мария Кузманова, Незабравка Стоева, Светла Петкова, Соня Найденова, Юлиана Колева и Ясен Тодоров.

От професионалната квота на новия ВСС бяха излъчени шестимата съдии Юлия Ковачева, от Върховния административен съд (ВАС), Милка Итова, съдия в Софийския градски съд (СГС), Даниела Костова от Окръжния съд във Варна, Галя Георгиева - Апелативен съд - Пловдив, и Калин Калпакчиев - съдия в Апелативен съд - София.

Четиримата прокурори в новия ВСС ще бъдат Михаил Кожарев, заместник главен прокурор на Върховна административна прокуратура, и Елка Атанасова, окръжен прокурор на Благоевград, Камен Ситнилски, заместник главен прокурор на Върховната касационна прокуратура, и Румен Боев, прокурор в Апелативна прокуратура – Пловдив.

Зам.-директорът на Националната следствена служба Румен Георгиев е представителят на следователите.

#Висш съдебен съвет #ВСС #извънредно заседание #Диана Ковачева #министър на правосъдието на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници