Янев с коментар за затягането на мерките: Не се готви задължителна ваксинация, това е личен избор

Янев с коментар за затягането на мерките: Не се готви задължителна ваксинация, това е личен избор
A A+ A++ A

До момента обществото е достатъчно добре информирано относно разработения план на правителството по отношение на здравната система и мерките, които се взимат. Това заяви служебният премиер Стефан Янев. 

Янев и министърът на образованието и науката проф. Николай Денков посетиха Центъра по молекулна медицина и Катедрата по медицинска химия и биохимия на Медицинския университет (МУ) в София. Те са част от Националния университетски комплекс за биомедицински и приложни изследвания (НУКБПИ), който обхваща инфраструктури за фундаментални и приложни биомедицински изследвания от медицинските университети в София и Пловдив.

По отношение на здравната система са взети мерки и там, където е необходимо да се открият нови клиники към болниците, ще бъдат открити, каза Янев. 

„Дали сме в пика или той предстои, тепърва ще видим. Мисля, че обществото е добре информирано относно плана на здравното министерство, както и по отношение на мерките, които се взимат. По отношение на здравната система – взети са мерки и е направен план. Където е необходимо, ще бъдат разкрити нови клиники“, заяви премиерът Стефан Янев.

„Всеки един има право да управлява личния си живот и личното си здраве. В това отношение не правим никакви решения. Появиха се идеи за ваучери и стимули. Пак повтарям, това е въпрос на лично решение. С каквито и да е кампании, ако човек не иска да се ваксинира, той няма да го направи. Третият аргумент, който искам да изтъкна, относно вълната и мерките, е, че ние като правителство се стараем мерките да бъдат безкрайно щадящи по отношение на бизнеса. Той трябва да работи, животът трябва да тече достатъчно нормално. Разбира се, ние сме достатъчно отговорни, всеки един от нас, в случай на необходимост ще вземем индивидуални мерки. Не може да разчитаме, че със стихийни действия и даване на празни обещания ще постигнем нещо“.

По думите му ваксинационната кампания е довела до определени добри резултати. Имаме повишаване на ваксинирането на хората на 60-годишна възраст, за които се предполага, че са по податливи на нова ковид вълна, отчета служебният министър-председател. 

Искам да опровергая всякаква информация за задължителна ваксинация. Няма такова нещо, увери още той. 

Животът трябва да тече нормално, независимо от обстоятелствата, категоричен е Янев. 

Не можем да разчитаме, че със затваряне и отваряне ще постигнем нещо. Когато дойде време и се вземе решение за окончателни мерки, ще бъдете информирани, лаконично коментира предложението на доц. Ангел Кунчев за затягане на мерките. 

 

#Янев #ваксина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници