Блестяща Ивет Лалова записа личен рекорд на 200 метра и даде заявка за Олимпиадата в Париж

Блестяща Ивет Лалова записа личен рекорд на 200 метра и даде заявка за Олимпиадата в Париж
A A+ A++ A

Чаровната ни спринтьорка Ивет Лалова-Колио постави личен рекорд за сезона на 200 метра спринт в Олимпиадата, но това се оказа недостатъчно, за да я класира за полуфиналите. Ивет спря хронометрите на 23.36 секунди и завърши пета в своята серия. Това бе пето участие на Олимпийски игри за българката като най-доброто ѝ представяне е в Атина 2004, когато остана 4-та на 100 метра и 5-а на 200. 

Другата ни представителка на 200 метра Инна Ефтимова също остана пета в своята серия с време от 23.42 и отпадна. Първите две от всяка серия се класираха напред, както и трите най-добри губещи времена. 

След спринта си Ивет бе доволна и благодарна на съдбата:

"Показах 5 пръста след старта. Изпитах радост и щастие от това, че стигнах до тези пет Олимпиади, защото имаше моменти, в които изглеждаше невъзможно. Олимпиадата изглеждаше неосъществима с пандемията, която ни застигна миналата година, с моя труден сезон, почти невъзможна, защото направих само един-два старта, с контузията, която имах през май месец - разтежение на сухожилието. Наистина тези пет започнаха да изглеждат като мираж. Затова много пъти през последните пет години моите цели за тази Олимпиада се изменяха във времето. В началото нямах абсолютно никакви планове да продължавам да тренирам до Токио. В следващия момент нещата така ме хванаха и завихриха и толкова ми харесаха, видяхме, че направих едни от най-хубавите си сезони именно преди две години в Доха, с едни от най-силните ми резултати на 200 метра. Това ме увлече много. Оттогава изминаха две години, които бяха много тежки за всички нас. Затова чувствам щастие и гордост. Направих рекорд, защото съм първата атлетка, която записва участие на 5 Олимпиади. Това беше една малка цел, която да ме мотивира, която да ме накара да се усмихвам", сподели Лалова.

37-тодишната спринтьорка днес направи 22-ия си старт на Олимпиада, като си остави вратичка, че може да опита и на Игрите в Париж през 2024 година.

"23-ият старт беше много близо. За мъничко се изплъзна. Не искам да казвам не, защото не искам да свършва, но в същото време не искам да казвам не и на много други неща в живота ми. Затова ще кажа: "Нека видим." Остават три години, но за тези три години всичко може да се случи", каза тя. 

"Честно казано през последните два месеца трябваше да наведа много ниско глава и да работя толкова много, да мина през толкова много болка, през толкова много труд, които не си спомням през последните години, но именно това беше моята цел, идвайки тук, да не запиша просто последно или поредно бягане, а да се доближа максимално до това, което един атлет с моя опит , на моята възраст би се радвал да направи като участие. Бях сигурна, че ще направя едно бягане под 23 секунди. Явно тук ми изигра шега липсата на стартове през сезона и това, че вълнението беше много голямо. Радостта, която ме обзе в момента, в който излязох на старта, обикновено там сме уплашени, страх ни е, притесняваме се, а мен ме заля едно щастие и си повтарях през цялото време - "стигнахме"", на вълната на емоциите завърши Лалова.

#Ивет Лалова #Олимпиада 2020 #Токио 2020 #200 метра

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай