Кабинетът „уволнява” некоректните пътни компании

Кабинетът „уволнява” некоректните пътни компании
Регионалният министър Лиляна Павлова и директорът на „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров. Снимка: Sofia Photo Agency, Архив
A A+ A++ A

Фирмите за пътно поддържане, които са заблудили държавата с неверни данни за притежавана техника и брой работници, ще бъдат санкционирани, а договорите им ще бъдат прекратeни, закани се министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Министърът е гост на Петата международна конференция, посветена на пътищата, с основна тема през тази година „Пътна безопасност“, която се провежда в Равда, предаде Дарик.

Павлова уточни, че в началото на месец октомври регионалното министерство и Агенция „Пътна инфраструктура“ ще извършат проверки на всички фирми, които имат подписани такива договори, за да установят действителното състояние и техническата им обезпеченост.

По думите й целта е да не бъдат допуснати през зимата на 2012 година затваряния на стратегически пътища заради снегонавявания или поледици.

Директорът на „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров заяви, че участъкът Бургас–Карнобат по автомагистрала „Тракия“ ще бъде оборудван със снегозащитни щитове от стъклопласти и по този начин ще се гарантира спокойното преминаване на автомобилите по време на снеговалежи.

#автомагистрала „Тракия“ #Карнобат #Бургас #Лазар Лазаров #Агенция „Пътна инфраструктура“ #Равда #министър на регионалното развитие и благоустройството #Лиляна Павлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници