Барабанистът на Слави с ответен удар по Светльо Витков: Защо от 47 000 гласа падна на 8000?

Барабанистът на Слави с ответен удар по Светльо Витков: Защо от 47 000 гласа падна на 8000?
A A+ A++ A

Сериозна война се заформи във Фейсбук между барабаниста на Слави Трифонов - Венелин Венков и някогашния приятел на Слави и лидер на "Глас Народен" - Светослав Витков. Както е известно, за разлика от тази на Слави, на последните избори партията на бившия певец на "Хиподил" събра съвсем скромните около 8000 гласа.

Витков обаче проведе цялата си кампания под надслова "Fuck chalga", пише хапливи статуси, а след като резултатите са факт, не пропуска да изкоментира мълчанието на Слави в посока - че сега не знаят какво да правят с властта.

На свой ред Венелин Венков изрично подчертава, че не е част от партията на "техния соловокал и продуцент", дори се майтапи с колегата и приятел Калин Вельов, казва, че е можел да стане депутат и в крайна сметка - признава, че е бил гласоподавател на Светльо Витков. Но не заради него... 

От цялата поредица от престрелки - ето и части от позициите на двамата.

Венелин Венков на 7 април написа:

"Според демократичната система,  в която живеем аз и всички останали избиратели ти плащаме по 8 лв…. грешка… плащахме ти по повече и след като законът те задължи да ни върнеш надвзетите пари, ти не го направи! Заради това, че съм дал гласа си за теб и съм те издържал чрез данъците си и субсидията, която си получвал, имам пълното право, гарантирано ми от Конституцията, да ти държа сметка, г-н лидер на партия.

Имам право да ти държа сметка за абсолютно всичко. А ти, г-н лидер на партия, си длъжен да ми даваш отчет, да ми отговаряш на въпросите, да се вслушваш в критиките, да ги приемаш!", пише Венков.

Той казва още:

"Въпросите, които те мъчат, не ги задавай на мен. Аз не съм секретар на никого.

Тук съм в качеството си на твой избирател, г-н партиен лидер. Аз също нямам от теб отговор на въпроси, които ме мъчат, г-н партиен лидер. Защо партия „Глас народен“ през 2013 година събра подкрепата на 47 419 гласоподаватели, а сега зад теб застанаха 8330 гласоподаватели? Защо 39 089 гласоподавали (включително и аз) са оттеглили подкрепата си от теб, г-н партиен лидер?"

Венков пита още защо Глас народен" не е върнала "надвзетата субсидия (моите и на останалите гласоподаватели пари)".

"Защо се държиш така високомерно и използваш доста махленски език по гласоподавателите, които ти казват, че не са съгласни и не харесват нещата, който правиш, г-н партиен лидер?

Нали не си пънк певецът Светльо от „Хиподил“, а си лидерът на партия „Глас народен“? Ако си певецът Светльо, всичко ще е наред. Но не си! Ти си лидер на партия „Глас народен“ и като такъв нямаш никакво, ама никакво право да се държиш неуважително с хората, от чиито данъци си се издържал през последните 10 години и на които дължиш първо смиреност и уважение и не на последно място и пари!

И тук изобщо не стана въпрос на ИТН, нали? Стана въпрос за твоя бивш избирател Венелин Венков и за партийния лидер Светльо Витков.

Аз съм музикант и не ми е работа да се занимавам с политика, нямам желание за това, а и никога не съм имал. Имах възможност да стана член на ИТН и да съм сега депутат, но дори и не съм се колебал дали да приема, когато е ставало въпрос за това. Моят добър приятел Калин Вельов ми е добър пример в момента…..не, благодаря!"

Барабанистът на "Ку ку бенд" казва още, че Слави Трифонов не му е работодател:

"Ние сме пълноправни членове на група Ку-Ку Бенд. Аз съм самоосигуряващ се маргинал, който има продуцентско-мениджърски договор с фирма "Седем-Осми" и мога да те уверя, че този договор е просто една административна формалност, защото такива са законите и ние ги спазваме – трябва да имаме договори по между си.

Член съм на Ку-Ку Бенд от 1995 г. вече 26 години. Нашият соловокал и продуцент, Слави Трифонов никога не е казвал нещо, което не е изпълнил. И точно по тази причина аз, а смея да кажа и моите приятели от Ку-Ку Бенд сме заедно от толкова много години, имаме 23 албума и пълним стадиони.

Никой не би стоял и творил с някой, който е лъжец. Знаеш го това, защото и ти имаше група, нали? Нямам представа, защо се разпаднахте с „Хиподил“, но май започвам да се досещам..."

#Светльо Витков #Венелин Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »