Почина Любен Буков, който спаси от взрив село Долна махала

Почина Любен Буков, който спаси от взрив село Долна махала
На 10 септември на бензиностанция в Долна Махала избухна пожар по време на зареждане от цистерна с газ, управлявана от младия мъж, който е от село Брестовица. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

34-годишният шофьор Любен Буков, който спаси пловдивското село Долна махала от взрив на газова цистерна, но обгоря тежко, е починал рано сутринта във вторник, съобщиха от болница „Свети Георги" в Пловдив.

На 10 септември на бензиностанция в Долна Махала избухна пожар по време на зареждане от цистерна с газ, управлявана от младия мъж, който е от село Брестовица.

Поради техническа неизправност, изтекъл газ и избухнали пламъци, Любен успял да потуши огъня, но пострада тежко. Той бе настанен в пловдивската болница със 72% изгаряния.

Пожарникарите коментираха, че бързата му реакция е спасила от взрив бензиностанцията и селото, предаде БНР.

За една седмица 34-годишният мъж бе опериран три пъти, като при последната операция в понеделник е била извършена и автотрансплантация на кожа, уточняват от лечебното заведение.

Преди интервенцията в Пловдив бе проведена и мащабна акция по кръводаряване, тъй като Любен Буков бе с рядката група А отрицателна.

През цялото време мъжът е бил настанен в реанимационното отделение на специално флуидно легло и при непрекъснато вливане на разтвори, кръв и биопродукти, допълват от болницата.

Състоянието му обаче се е влошило още около 21:00 часа вечерта, като постепенно всички системи започнали да спират функцията си необратимо.

Рано сутринта младият мъж е починал от сърдечна недостатъчност.

#Любен Буков #село Долна Махала #цистерна #Пловдив #село Брестовица #газстанция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници