Невероятният Том Брейди го направи пак - спечели Супербоул с Тампа Бей Буканиърс

Невероятният Том Брейди го направи пак - спечели Супербоул с Тампа Бей Буканиърс
A A+ A++ A

43-годишният Том Брейди доказа за пореден път величието си. Той изведе Тампа Бей Буканиърс до успех в Супербоул LV с победа 31:9 над Канзас Сити Чийфс. 43-годишният американец вече има 7 шампионски пръстена от общо 10 участия в Супербоул. Предишните шест бяха с Ню Ингланд Пейтриътс. Брейди стана и най-възрастният играч участвал във финал за Супербоул - на 43 години и 188 дни.

Ветеранът се представи почти безупречно в мача. Той подаде точно 21 от своите 29 паса, които бяха с обща дистанция от 184 метра. Подаванията му доведоха до три тъчдауна, като два от тях бяха направени от Роб Гронкоуски. Заради представянето си куотърбекът беше определен за Най-полезен играч в мача.

В същото време защитата на Тампа Бей обезличи плеймейкърът на Канзас Сити Патрик Махоумс, който за едва втори път в кариерата си в НХЛ направи мач без подаване, довело до тъчдаун.

Тампа Бей пък стана един от малкото градове в историята на американския спорт, които притежават титлите в две от най-популярните и разпространени организации - НФЛ и НХЛ. Хокейният тим на Тампа - Тампа Бей Лайтнинг е носител на Купа "Стенли". Около 400 000-хилядния град е едва трети по-големина в щата Флорида, но това не му пречи да е №1 в Щатите в спортни успехи напоследък.  

За първи път в историята на НФЛ отбор, който се състезава в Супербоул играе на своя собствен стадион. Мачът е на стадион „Реймънд Джеймс“ в Тампа. На него имаше около 25 000 зрители, които спазваха дистанция.

Медицинска сестра от болница в Тампа хвърли монетата на жребия преди мача. А на почивката The Weekend изнесоха страхотно 20-минутно шоу.

Прозвището на Тампа Бей - Буканиърс, е много интересно. То означава нещо катро пирати и идва от 17 век, когато така са се наричали групи, нападащи френски и английски кораби, идващи от Европа.

#Супербоул #Том Брейди #Тампа бей

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници