Кандидат-член отложи коментар за Мишо Бирата за „когато му дойде времето“

Кандидат-член отложи коментар за Мишо Бирата за „когато му дойде времето“
Кандидатът за член на ВСС Бойко Рашков обеща да отговори на въпрос по случая „Мишо Бирата", когато му дойде времето.
A A+ A++ A

Кандидатът за член на ВСС Бойко Рашков обеща да отговори на въпрос по случая „Мишо Бирата", когато му дойде времето.

В кулоарите на парламента, където във вторник се състояха изслушванията на кандидатите за членове на новия ВСС от парламентарната квота, Бойко Рашков отклони въпрос свързан с Михаил Михов, предаде БГНЕС.

Той не пожела да отговори дали ако бъде избран и присъства на изслушването на кандидати за нов главен прокурор, би ги попитал ще дадат ли ход на сигнала за участието на премиера Бойко Борисов и косвено на президента Георги ю Първанов (2002-2012) в предотвратяване на данъчна проверка по т.нар. случай „Мишо Бирата".

„Нека да изчакаме първо да мине изборът за членове на ВСС, да дойде време за избор на главен прокурор и тогава ще ви отговоря на този въпрос," каза Бойко Рашев с аргумента, че не познава проверката в детайли.

Скандалът около покойния вече бивш собственик на пивоварна „Леденика" и президент на баскетболната федерация Михаил Михов избухна през януари 2011 година, когато вестник „Галерия" публикува стенограма на телефонния разговор между Борисов и Танов.

В него премиерът казва по повод митническа проверка: „Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата..."

„Не е толкова просто да квалифицираш едно деяние дали е престъпление по чл. 282 или не. Ама защо аз трябва да давам отговор на този въпрос," запита той и препоръча въпросът да бъде отправен към главния прокурор Борис Велчев.

„Главният прокурор се въздържа от конкретен отговор на този въпрос, вие искате от един кандидат-член на ВСС да ви дава отговор, без да познава данните по преписката," отбеляза Бойко Рашков.

#Бойко Рашков #ВСС #Мишо Бирата #Михаил Михов #Борис Велчев #главен прокурор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници