Полша отваря полева болница в национален стадион във Варшава

Полша отваря полева болница в национален стадион във Варшава
A A+ A++ A

Полша отваря полева болница в национален стадион във Варшава. Очаква се армията също да се включи в подготовката и да окаже съдействие. Това се случва на фона на прилив на нови инфекции, които заплашват да затрупат здравната система.

Правителството води преговори с частни медицински заведения за осигуряване на легла и отделения за пациенти с коронавирус и планира да удвои основните заплати на държавните здравни работници.

Други големи градове също бързат да създадат нови болници, заяви здравното министерство, след като миналата седмица нови ежедневни случаи достигнаха близо 10 000. В понеделник са докладвани 7 482 случая, след престой през уикенда при тестване.

Здравният министър Адам Нидзелски заяви, че през следващите дни новите инфекции могат да нараснат до 20 000 на ден, ако не се спазват широко социалните дистанции и други ограничения.

„Разбира се, ние също се подготвяме ... за най-лошия сценарий като 15 000 или дори 20 000 нови инфекции (на ден)“, каза Ниджелски на пресконференция, предаде Reuters.

Правителството вече призова гражданите да си стоят у дома, нареди да затворят фитнес зали и басейни, ресторантите да намалят работното време, а университетите и средните училища да преминат към отдалечени класове.

Въпреки новите мерки, Нидзелски заяви, че правителството не е решило да въведе допълнителни ограничения за хората, които посещават гробовете на семейството и приятелите си на 1 ноември, когато милиони поляци си спомнят за своите близки в Деня на всички светии.

 

#стадион #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници