Добрев: Цяла България печели от преместването на ресор „Туризъм“

Добрев: Цяла България печели от преместването на ресор „Туризъм“
Делян Добрев провери работата на администрацията от ресор „Туризъм“ в първия работен ден след преместването в Пловдив. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От преместването на ресор „Туризъм“ в Пловдив ще спечели не само градът, но и цяла България, убеден е министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Той провери работата на администрацията в първия работен ден след преместването, съобщиха от МИЕТ.

Делян Добрев припомни, че от следващата година с част от концесионните възнаграждения ще се финансира развитието на културния туризъм.

Така ресорът ще получи допълнителни средства, което ще улесни реализацията на стратегията за превръщане на България в целогодишна туристическа дестинация с развитие на специализирани форми на туризъм.

Работата на туристическите дирекции от МИЕТ в Пловдив върви нормално, установи проверката на Делян Добрев.

Рано сутринта на 3 септември в деловодството е получена и първата преписка – искане за категоризация на туристически обект.

Администрацията на ресор „Туризъм“ е първата, която започва работа извън столицата в изпълнение на правителствената програма за децентрализация.

От 1 септември 16 души от дирекциите „Туристическа политика“ и „Маркетинг, реклама и информация в туризма“ вече работят в Пловдив.

След проведен конкурс двама души от Пловдив ще започнат работа от 10 септември в дирекция „Маркетинг, реклама и информация в туризма“.

Обявени са нови конкурсни процедури за шест вакантни длъжности в дирекция „Туристическа политика“, за които кандидатстват повече от 600 души.

По думите на Делян Добрев големият интерес е гаранция, че освободените позиции ще бъдат заети от добри експерти.

Разходите на МИЕТ за преместване на служителите възлизат на 102 000 лева – за доставка на комуникационно и сървърно оборудване, офис мебели, телефонна централа, охрана и други.

Ремонтът на административната сграда, както и на апартаментите, в които са настанени служителите от ресор „Туризъм“, са за сметка на общината.

#МИЕТ #административна реформа #децентрализация #Делян Добрев #Пловдив #Дирекция „Туризъм“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници