Борисов към Божков: Какво сме му взели - завод ли сме му взели, предприятие ли? Просто хазартът стана държавен

Борисов към Божков: Какво сме му взели - завод ли сме му взели, предприятие ли? Просто хазартът стана държавен
A A+ A++ A

"Законът знаете кой го писа през 2014 и 2015 г. Тогава хазартът изцяло беше пропуснат. Ние въведохме такси. Това, че комисията не е спазвала закона. Всички вече са обвиняеми". С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира изявленията на Васил Божков от сутринта пред bTV, че управляващите са наложили текстовете в Закона за хазарта, които позволили на хазарта да спестява данъци, а после са се отметнали.

Божков, който е с 11 обвинения и се укрива в Дубай, заяви също, че държавата му е взела бизнеса.

"Какво сме му взели - завод ли сме му взели, предприятие ли? Просто хазартът стана държавен и приходите му отиват за спорта. Какво се меся? На никого не се меся. Всичко, което правя, е след искане за подкрепа на фенклубове. От кой ли не получавам такива искания, включително и от "Левски". Всичко се случва пред очите на обществото, никога не съм го крил", обяви премиерът пред онлайн изданието на "Сега".

Относно твърденията на Божков, че общувал многократно с финасовия министър Владислав Горанов за хазартния си бизнес, Борисов каза: "Пред мен Владислав Горанов никога не е твърдял, че не познава Васил Божков. Напротив - многократно се е виждал с него като представител на най-големия хазартен оператор. Аз съм му казал - днес като мине законът в парламента, да излезе и да се обясни".

Думите на Борисов са публикувани непосредствено преди Владислав Горанов да отговори на твърденията на Божков.

"Всяка квалификация в устата на Божков за мен е комплимент", отсече министър-председателят.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници