Лалова: Не съм го казвала, но още от самото начало съм била състезателка за 200 м.

Лалова: Не съм го казвала, но още от самото начало съм била състезателка за 200 м.
A A+ A++ A

„Не съм го казвала до сега, но още от самото начало съм била състезателка за 200 м“, това призна националната рекордьорка на 100 м Ивет Лалова в предаването Студио СПРИНТ.

Първият голям шампионат за Лалова е световното първенство за кадети в Дебрецен през 2001 г. Тогава тя е полуфиналистка на 100 м и четвърта на 200 м.

„Още от тогава е трябвало да бъда насочена към 200 м. Но 100 м е по-интересната дисциплина в България, имаме традиции, заяви още спринтьорката при гостуването си в Студио СПРИНТ. - Когато започнах да тренирам с Бономи (б.а. Роберто Бономи в Риети) той каза, че трябва да се готвя на 200 м. Много години загубих докато се убедя и аз самата в това и започнах чак през 2015 г. Тренировките за 200 м са много по-различни от тези на 100 м.“

„Тайната за дълголетието е да се учиш, да искаш да научаваш. Консултирам се с други треньори, тренирам с други хора. Доказах, че на 35 г. мога да успея, каза седмата в света на 200 м от шампионата в Доха 2019 Ивет в Студио СПРИНТ. - До успеха се стига, когато си щастлив. Веднага след края на едно първенство е готов планът за следващата година.“

Пред водещата на предаването Ваня Николова и главният редактор на списание СПРИНТ Николай Кръстев Лалова разказа за случай, в който е усетила огромното уважение на стотици свои колеги-атлети. В Студио СПРИНТ, ще разберете и как Ивет успява непрекъснато да се усмихва и кой е вторият треньор в нейната подготовка, жертвал собствената си кариера на спринтьор – „Не сме един спортист, а двама. Сливаме кариерите си“, признава красивата Ивет.

В предаването ще видите още интервю с капитана на баскетболния Рилски спортист Йордан Бозов, който беше избран в идеалния отбор на десетилетието.

На 28 ноември излиза и 19-ият брой на спортното списание СПРИНТ, което ще бъде по формулата 3 в 1. На редовната му цена този път читателите ще получат списание СПРИНТ, приложение в отделна книжка за Световната купа по ски, както и календар със специалната фотосесия на победителите в конкурсите за Мис и Мистър на спортните сайтове на ЕС Медиа BGathletic.com, BGswim.com, BGbasket.com, BGvolleyball.com. Главният редактор на изданието Николай Кръстев сподели за зрителите на Студио СПРИНТ, че списанието вече е подобрено от полиграфична гледна точка и с новата хартия, на която се печата, то е много по-солидно.

„Това ще бъде един от най-добрите броеве във вече пълната 3-годишна история на СПРИНТ. Списанието порасна не само на години, но и на качество“, коментира Кръстев. 

Корица на новия 19-и брой на СПРИНТ е Димитър Бербатов, който даде откровено интервю за списанието. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »