Ася Иванова за програмата „Магията на баланса” и има ли формула за щастие?

Ася Иванова за програмата „Магията на баланса” и има ли формула за щастие?
Ася Иванова
A A+ A++ A

Ася Иванова е предприемач, експерт в управление и мотивация на персонал, вискорезултатен корпоративен обучител. Създателка на програмата „Магията на баланаса”. Майка на две деца, автор, вдъхновяващ лектор и консултант в областта на женското лидерство. Партньор в „Университет за личностно развитие и предприемачество”, лектор на „Големият Взрив” – най-големият форум за личностно развитие и предприемачество в Източна Европа.

Вижте какво разказа тя за програмата „Магията на баланса”, има ли формула за щастие, как да бъдем успешни както в бизнеса, така и любовта и още много други интересни неща, пред Novinite.bg.

 

Вие сте майка на две деца, автор, вдъхновяващ лектор и консултант в областта на женското лидерство. Как се справяте с всички задължения?

Просто не ги приемам като задължения, а като удоволствия – обичам работата си, обичам да пиша, обичам времето със семейството и децата ми. За да сме успешни е много важна нагласата ни към нещата в живота ни. Мога да споделя една от тайните, които ми помагат да съм ефективна във всички области: това е умението да помолиш за помощ и да делегираш по- незначителните задачки. Често ние се страхуваме да потърсим съдействие от колеги, приятели или близките. Боим се да не ни помислят за слаби, глупави, некомпетентни. А истинската сила е именно в умението да превъзмогнеш Егото си и да помолиш за подкрепа. Веднага ще ви дам пример от моето ежедневие - както знаете, вече тече финалната подготовка на събитието „Големият Взрив”, което организираме заедно с моите партньори Пламен и Ясар в „Арена Армеец” края на този месец. Това е най-големият форум за личностно развитие и предприемачество в Източна Европа и съответно работата в офиса е много. Налага ми се да пътувам, да ставам рано, да се прибирам късно. И най-вероятно щях да съм стресирана и изнервена, ако не бях делегирала част от проектите на екипа ми – между другото, те са чудесни професионалисти, или ако не бях използвала именно умението да призная, че моментът е важен и да помоля моя съпруг за разбиране, подкрепа и помощ в грижите за децата ни. Сега съм спокойна, уверена и с нетърпение чакам всички почти 7000 човека, които вече запазиха местата си за 23 и 24 Ноември в зала Арена Армеец, където сме им приготвили незабравимо преживяване.

 

Как се роди идеята за програмата „Магията на баланса”?

Програмата е резултат от дългогодишно търсене, проучвания и работа. Истината е, че аз самата имах нужда от систематизиран подход, благодарение на който да съм ефективна в работата си и който да гарантира удовлетворение и в личния ми живот. В последствие се оказа, че и многото дами, обърнали се към моята експертиза също копнеят за такъв метод, който намалява стреса и балансира ежедневието и емоциите им. Към днешна дата съм щастлива да виждам, че програмата носи забележителни резултати на всички, преминали през нея. Този факт ме подтикна да напиша и своята книга със същото име – „Магията на баланса” – тайната да имаш успешна кариера и щастливо семейство едновременно. Вярвам, че книгата ще помогне на всички онези жени и мъже, които не могат физически да присъстват на семинара и ще е ценен наръчник за изграждане на хармонични взаимоотношения.

 

Ася Иванова

 

Българите ставаме все по-отворени към темата" личностно развитие". От практиката Ви повече млади или по-улегнали хора се интересуват от тази тема?

С радост отбелязвам факта, че личностното развитие е тема, която буди все по-голям интерес и придобива популярност сред широка аудитория. По-младите се интересуват предимно от темите за мотивация, ефективна комуникация, докато по-улегналите вече са работили със себе си и по-скоро търсят дълбочина и методи за себепознание и надграждане на уменията.

 

Според вас лесно ли е да се открие идеалният партньор?

Да, стига да имаме яснота. В моите семинари това е една от темите, които винаги засягам – да имаме яснота какви са нашите критерии за връзка, за партньор, за ценности, които да споделяме с този партньор. Едно от най-грешните твърдения, които за съжаление често чувам е, че любовта се гради на компромиси. Това е абсолютна глупост! Компромиси се правят, разбира се, но само с по-незначителните неща от ежедневието ни. Ценностите и визията за живота, които се споделят и от двамата партньори са основата за здравата и дългосрочна връзка и там не се правят компромиси. В противен случай, ние изневеряваме на собствената си природа, на разбиранията си, на морала си. В този ред на мисли – няма лоши хора, има неподходящи за нас партньори, които имат различни от нашите идеали. Именно затова яснотата е силно оръжие и ни помага да открием точния за нас човек.

 

Вярвате ли в сродните души?

О, да! Сродната ни душа може да не е само един човек. Принципно сродна душа е този, с когото се чувстваш себе си, не е нужно да слагаш маски, това е някой, с когото усещаш, че вибрираш на една честота. Сродната душа може да е дете, партньор, приятел, наша баба или дядо. И когато един човек работи по посока свързване със себе си, с душата си, то със сигурност този човек ще срещне сродната си душа. Защото когато намерим себе си, застанем в нашата сила, осъзнатост и себеприемане, тогава Вселената прави нужното, за да ни срещне с всички онези сродни души, които съответстват на новото ни ниво на израстване. Тайната към здрава, изпълваща връзка е в нашата лична, интимна цялост. 6. Може ли да бъдем успешни както в кариера, така и в семейния живот? Категорично Да! Моята програма и книгата ми „Магията на баланса” са само няколко от многото инструменти, които можем да използваме, за да постигнем удовлетворяващо кариерното развитие и щастие в личен план.

Има ли общовалидни правила за дългосрочни отношения или всичко е индивидуално?

Ще сравня дългосрочните отношения с къща. Общото при всички къщи е, че са необходими здрави основи. Различното е, че всеки собственик сам решава на колко етажа иска да е тази къща, колко прозорци и врати да има, какви пердета, мебели, картини да разположи вътре. В тази връзка – за щастлив и дългосрочен брак е важно да има еднакви ценности и при двамата партньори, да има съвпадение във визията им за живота – това е основата, на която да надграждат.

 

Има ли формула за щастие?

„Щастието е въпрос на избор!” – това е моята формула. Аз избирам да се чувствам щастлива независимо какво се случва. Ако имам лош ден и нещо не става както съм го планирала, то не приемам грешките и неуспехите като провал, а като урок, като възможност да придобия повече опитност, знания, мъдрост и да повиша увереността си, че мога да се справя с всяка ситуация.

 

 

Според вас бракът демоде ли е?

О, Не! И жените, и мъжете, искат брак в днешно време. Бракът доказано ни прави по-успешни в живота, защото ставаме по-уверени, знаейки, че имаме любим човек до себе си, който ни обича и подкрепя. Бракът е тайнство, обещание, вълшебство. Това е пъзел, който градим с нашия партньор всеки ден. Милиони малки моменти, които създават нашата любовна история.

 

Какво Ви мотивира?

Мотивация имаме, ако нещо е важно за нас. Винаги преди да взема решение си задавам въпроса „Защо го искам?”. Когато имаме достатъчно голямо и значимо ЗАЩО, тогава винаги намираме КАК да случим целите и да сбъднем мечтите си.

 

Последни думи или съвети към читателите на Novinite.bg?

Пожелавам на всички читатели да се наслаждават на истинска любов и на много чудеса в живота си!

#щастие #мотивация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »