Голям пожар и край Кюстендил

Голям пожар и край Кюстендил
Поради недостъпния терен се правят само просеки за локализиране на пожара. С огъня се борят 100 огнеборци, служители на горите и доброволци. Снимка: БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Голям пожар бушува в понеделник между кюстендилските села Драгодан и Цървище.

Огънят, изпепелил досега над 300 дка овощни градини, треви, храсти, борова и широколистна гора, е лумнал към 11 часа в понеделник сутринта, предаде БГНЕС.

На този етап не е ясно дали е засегнат и далекопроводът за Гърция, който минава точно по билото, по което е бушувал огънят.

Три екипа огнеборци, горски служители и местни хора спряха огъня на 100 метра от първите къщи на с. Драгодан, община Кочериново. За щастие билото, което бе изпепелено от пожара, свършва между пътя за Фролош и реката.

Гасенето на огнищата вътре в периметъра на пожара продължава и в момента. Засегнатата площ е толкова голяма, че димът се вижда от ГП Е-79 между Дупница и Благоевград.

Пожар гори от неделя следобяд и в Рила, край Рилския манастир. До обяд са изгорели 20 декара иглолистна гора. Пожарът гори на надморска височина над 2000 м по поречието на Илиина река и вече обхваща 100 дка.

Поради недостъпния терен се правят само просеки за локализиране на пожара. С огъня се борят 100 огнеборци, служители на горите и доброволци.

#пожар #Драгодан #Цървище #Гърция #Кюстендил #Кочериново #Фролош #Дупница #Благоевград #Рила #Рилския манастир #Е-79

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници