Принц Уилям участва в спасяването на момиче от удавяне

Принц Уилям участва в спасяването на момиче от удавяне
Принцът стана капитан на издирвателен и спасителен хеликоптер в края на май, след като служи известно време като втори пилот. Снимка: ЕПА/"Дейли Мейл"
A A+ A++ A

Британският принц Уилям ръководи мисия по спасяването на 16-годишно момиче, което изпаднало в беда край бреговете на Уелс.

Херцогът на Кеймбридж пилотирал хеликоптер Sea King на Кралските военно-въздушни сили, докато колегите му издърпали момичето, което започнало да се дави край бреговете на Силвър Бей, Енгълси, предаде БГНЕС, позовавайки се на местни медии.

Момичето, което е от Хертфордшър, опитвало да помогне на 13-годишната си сестра. И двете момичета били откарани в болница в Бангор за изследвания.

Принц Уилям бил на смяна, когато екипажът бил повикан от близката военно-въздушна база Валей. Двама сърфисти ги насочили с ръкомахания.

След като извадили по-голямото момиче, спасителите започнали издирването на малката сестра, но по-късно получили информация, че тя е в безопасност на брега.

„Тя имаше одрасквания, беше й много студено, беше шокирана и беше погълнала вода. Тя беше изпаднала в сериозно затруднение и извади голям късмет," заяви един от спасителите.

Принцът стана капитан на издирвателен и спасителен хеликоптер в края на май, след като служи известно време като втори пилот.

След сватбата си с Катрин Мидълтън двамата се установиха в Енгълси, където е базиран 22-ри ескадрон.

#Великобритания #принц Уилям #Катрин Мидълтън #удавяне

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници