Румен Радев посети военно-въздушна база в Швейцария

Румен Радев посети военно-въздушна база в Швейцария
A A+ A++ A

С официална церемония българският президент Румен Радев бе посрещнат във военно въздушна база Мейринген от президента на Конфедерация Швейцария Ули Маурер. Двама президенти наблюдаваха учение „ AlphaScramble”. Маргарита Колева предава.

Под звуците на химните на двете страни, изпълнени от швейцарския военен духов оркестър президентът Румен Радев бе посрещнат от федералния президент на Конфедерация Швейцария Ули Маурер във Военно –въздушна база „Мейринген”.

Базата се намира в Алпите в близост до градчето Мейринген. Двамата президенти наблюдаваха учение „Alpha Scramble” – бърза реакция за излитане със самолети F18 Hornet при сигнал за нарушаване на въздушното пространство на страната. 

F18 Hornet,  в превод Стършел, е многоцелеви изтребител на компанията McDonnell Douglas. Разработен е през 70-те години специално за Военноморския флот на САЩ и Корпуса на морската пехота. И днес той е в експлоатация във въоръжените сили на няколко други държави, сред които е и Швейцария.

Посещението на президента Румен Радев в Конфедерация Швейцария продължава с пленарни разговори между делегациите на двете страни. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници