Чернокож холивудски актьор се жалва от „опипване" в България

Чернокож холивудски актьор се жалва от „опипване" в България
Американският комик и актьор Орландо Джоунс се оплаква от реакциите на българите спрямо чернокожите. Снимка: blackamericaweb.com
A A+ A++ A

Холивудският актьор Орландо Джоунс, който е афроамериканец, се оплаква от отношението към чернокожите от страна на „белите хора" в България.

В статия, която е публикувал в понеделник в колоната си в онлайн изданието „Хъфингтън поуст", Джоунс се извинява на читателите си и обяснява, че е отсъствал поради участието си във филма „Enemies Closer", който е снимал в България.

Самата статия е озаглавена „Как да бъдеш чернокож в България и други съвети при пътуване" и в нея актьорът описва реакциите на българите при вида на чернокожи.

„Може ли някои от вас да обясни, моля, на белите хора в България, че не могат просто да отидат при чернокож човек и да го пипат по лицето. Не може малките деца в България да дотърчават, да ме захапват за глезена и да крещят: „Ооо, шоколад!" Американците ми липсваха" заявява Орландо Джоунс.

„Когато имат време, всички бели американци трябва да кажат на по-автентичните бели българи правилата," казва още афроамериканецът и допълва:

„Можеш да слушаш и да танцуваш на черна музика. Можеш да ядеш храна за душата или каквато и да е там храна от Roscoe's Chicken и Waffles... да го наречем мазно коронарно извращение. Това, което не можеш, е да пипаш косата на чернокож човек. Това не е окей, плюс това е странно. Нали не храниш животните в зоопарка все пак? Просто не се прави така."

Все пак Орландо Джоунс заключава, че е прекарал „емоционално" и „добре" в България.

Орландо Джоунс е американски комик и филмов актьор от афроамерикански произход, роден през 1968 г. в гр. Мобайл, щата Алабама, с над 27 холивудски филма зад гърба си.

Новият холивудски екшън Enemies Closer на режисьора Питър Хаймс включва Жан-Клод Ван Дам, Орландо Джоунс ("Машината на времето") и Том Еверет Скот ("Планината на вещиците"). От българска страна във филма участват Захари Бахаров, Димо Алексиев и Владо Михайлов (екс вокалът на група Сафо).

Превод на статията на Орландо Джоунс за България можете да прочете в рубриката "Поглед отвън" на Novinite.bg ТУК

#Enemies Closer #черен #чернокож #афроамериканец #актьор #Холивуд #Орландо Джоунс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници