Окончателно: Агенции „Митници“ се мести в Русе

Окончателно: Агенции „Митници“ се мести в Русе
Дянков каза още, че и за НАП е решено да се премести във Велико Търново, но там процесът вървял по-бавно, тъй като администрацията е по-голяма от тази на митниците. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Централата на Агенции „Митници“ със сигурност ще бъде преместена в Русе, съобщи вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.

„Агенции „Митници“ ще е в Русе. Това вече е решено. Надявам се голяма част от централната администрация да има достатъчно време да се подготви, а който не иска, да си търси нова работа в София“, заяви Дянковq след като в сряда, 18 юли, митничарите отново заявиха намерения да протестират, предаде bTV.

Финансовият министър отбеляза, че в Русе има достатъчно подготвени кадри и тази служба няма да загуби нито един ден.

Вицепремиерът съобщи, че средната заплата там е 1120 лв. и според него това са много добре платени работни места. Според него тези доходи ще стоят добре и в други големи български градове извън София.

В сряда служители на агенцията заявиха пред bTV, че средната заплата на експертите в агенцията е 700-800 лв.

Дянков каза още, че и за НАП е решено да се премести във Велико Търново, но там процесът вървял по-бавно, тъй като администрацията е по-голяма от тази на митниците.

Протестът на митническата администрация е насрочен за утре. Ако и той не доведе до реални резултати, повечето служители са решени да напуснат.

Директорът на агенцията Ваньо Танов вече изрази резерви срещу намерението на правителството да премести централното митническо управление от София в Русе. Според Танов решението за местенето „трябва да се вземе на базата на аргументите, а не на емоциите“.

#министър на финансите на България #Симеон Дянков #Русе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници