Ботевград обгазен от неизвестен летлив химикал с остра миризма

Ботевград обгазен от неизвестен летлив химикал с остра миризма
Мистериозен летлив химикал вече 9-та година периодично обгазява Ботевград, а от Общината не могат да установят източника. Снимка: бТВ
A A+ A++ A

Ботевград е обгазен от неизвестен летлив химикал с остра миризма на ацетон и бакелит.

Допреди дни жителите на района се задушаваха от дима от горящото сметище, а сега, въпреки че огънят е потушен, замърсяването на въздуха продължава, предаде бТВ.

Мистериозен летлив химикал вече 9-та година периодично обгазява Ботевград, а от Общината не могат да установят източника.

Кръгът на заподозрените промишлени обекти в близост, които евентуално изхвърлят химикала, до момента е свит до три. От общината обаче обясняват, че не могат да ги хванат „в крачка".

Част от жителите на Ботевград смятат, че обгазяването идва и от сметището, което горя повече от седмица. В Общината обаче са категорични, че става дума за две различни замърсявания.

Личните лекари от Ботевград продължават подписката за спешни мерки заради зачестилите случаи на астма и ларингит. Медиците съветват родителите, ако имат възможност, да изведат децата си от града.

В общината очакват проблемът с паленето на сметището да бъде решен с откриването на новото депо за отпадъци през октомври.

Другият източник на замърсяване обаче остава неизвестен.

#Ботевград #обгазяване #сметище #астма #ларингит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници