Северният елен е застрашен от изчезване

Северният елен е застрашен от изчезване
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Канадското правителство увери, че е изпълнило своята роля в борбата срещу изчезването на северния елен - вид, който е застрашен от изчезване, и настоя властите в отделните канадски провинции да вземат мерки, предаде Франс прес.

Популациите северни елени продължават да намаляват, а смутителите на хабитата им се увеличават, оповести канадското министерство на околната среда и климатичните промени. Горите и териториите, обитавани от северни елени, са от компетенцията на местната власт в канадските провинции, отбеляза правителството.

Горските пожари и човешкото присъствие са сред смутителите на хабитата им. Между 2010 г. и 2015 г. тези смущения са нараснали с две трети в териториите, в които се срещат северени елени, се посочва в правителствен доклад.

"Северният елен е емблематичен вид, както и индикатор за здравето на горите - каза канадската министърка на околната среда и климатичните промени Катерин Маккена. - Непрестанното намаляване на популацията му предизвиква тревога." Тя прецени, че са нужни безпрецедентен ангажимент и сътрудничество, за да се възстанови популацията му.

Констатацията на правителството бе приветствана от организацията "Грийнпийс", която обвинява канадските провинции, че не полагат достатъчно усилия за защита и спасяване на застрашени видове.

#застрашен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници