Борисов и Цветанов отидоха да видят пожара на Витоша

Борисов и Цветанов отидоха да видят пожара на Витоша
Премиерът коментира, че е невъзможно самолетите да летят, тъй като със сигурност ще се стигне до някакъв инцидент. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Цветан Цветанов и военният министър Аню Ангелов посетиха мястото на пожара на Витоша.

Те се убедиха, че към този момент на Витоша са останали три малки огнища, които са локализирани и не застрашават незасегната от пожара гора, нито застрашават населени места в околността, предаде БНТ.

Продължава гасенето и облитането на тези огнища с хеликоптери. Това е единствената летателна техника, която може да извършва тази дейност. Заради пресечената местност хеликоптерите зависват, за да изпуснат водата.

Премиерът коментира, че е невъзможно самолетите да летят, тъй като със сигурност ще се стигне до някакъв инцидент.

Пожарът на Витоша е потушен. Още пет-шест дни ще се вижда пушек и ще продължи допогасяването, тъй като има огромно количество торф, под която се предполага, че тлее нещо и то във всеки един момент може да възобнови горенето.

От пожара вече няма никакви опасности и всичко е под пълен контрол от тази нощ насетне.

#Бойко Борисов #премиер на България #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи на България #Аню Ангелов #министър на отбраната на България #пожар #Бистришко бранище #Витоша #хеликоптери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници