Идентифицираха шофьора на минивана-убиец от Барселона

Идентифицираха шофьора на минивана-убиец от Барселона
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Идентифицираха шофьора на минивана-убиец от Барселона, информира НОВА.

Юнес Абуякуб е шофирал минивана, който уби 14 и рани над 120 души на булевард "Ла Рамбла" в Барселона. Това потвърди министърът на вътрешните работи на Каталуния Жоаким Форн в интервю за радио "Каталуния". 

Засега Юнес все още се издирва от органите на реда. 

По думите на министър Жоаким Форн че няма индикации Юнес да е напуснал Испания, въпреки че преди дни се появи информация, че мароканецът може да е избягал във Франция. 

23-годишният мароканец Юнес Абуякуб няма предишни криминални прояви, свързани с терористични групи, нито фигурира в полицейските архиви като възможен джихадист. Той обаче е бил част от клетка, планираща да атакува в Каталуния. В нея са членували 12 души - пет от тях бяха убити от полицията м Камбрилс, а други двама загинаха при експлозията в къща в Алканар (Тарагона) на 16 август. Всички младежи в групата са били на възраст между 17 и 34 години и от марокански произход. А братята Дрис и Муса Оукабир, както и братята Омар и Мохамед Хикхами са живели в една и съща сграда на улица "Антонио Гауди" в Рипол (община Хирона). 

Основната хипотеза на полицаите е, че Юнес сам е предприел атаката в Барселона, в която бяха убити 14 души, а над 120 други от 35 страни бяха ранени. Смята се, че той се е възползвал от паниката на хората, за да избяга през пазара "Бокерия" и е стигнал до метростанцията в зоната на университета. 

Следователите поддържат и хипотезата, според която терористът може би е свързан с инцидента на булевард "Диагонал", където загина един мъж.

 

#Барселона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници