Стоичков: Не вярвам на президента Лапорта, разтревожен съм за Барса

Стоичков: Не вярвам на президента Лапорта, разтревожен съм за Барса
A A+ A++ A

Финансовото състояние на Барселона несъмнено е голямо безпокойство за клубните служители и привържениците. През последните години клубът се бори много, за да реши проблемите си и според емблематичен играч на каталунския клуб президентът Жоан Лапорта поема по-голямата част от вината.

Става дума за най-успешния българскси футболист в историята Христо Стоичков. Камата беше част от златния отбор на Барселона от 90-те години на миналия век. Клубът все още заема голямо място в сърцето му, но както каза той пред Relevo, той е притеснен за сегашното му състояние.

„Притеснен съм за икономическото състояние на Барселона. Те имат около 2 милиарда евро дългове и сега плащат 1,2 милиарда евро, за да инвестират в стадиона. Всяка година този дълг расте", отсече носителят на Златната топка за 1994 година.

За Стоичков голяма част от вината е на президента Жоан Лапорта, на когото той не вярва напълно като лидер на Барселона.

„В някои неща му вярвам, а в други не. Икономически не сме в добри ръце. От футболна гледна точка на това, което направи, за да подпише с определени играчи, отборът е готов, той е готов да побеждава. Но това, което ме притеснява най-много, е икономиката. Как хората обясняват икономиката на Барселона? Хората не му вярват. Има много хора, които не му вярват.”

Финансите на Барселона несъмнено са сериозен проблем, а Стоичков със сигурност е един от тези, които се притесняват. Клубните служители обаче изглеждат спокойни за нещата - засега...

#Христо Стоичков #Барселона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници