УЕФА изхвърля Барса от ШЛ заради подкупи на съдии?

УЕФА изхвърля Барса от ШЛ заради подкупи на съдии?
A A+ A++ A

До средата на юли УЕФА ще вземе решение за евентуалното изхвърляне на Барселона от Шампионската лига за следващата кампания, съобщи вестник "Марка". Европейската футболна централа продължава разследването на появилия се в публичното пространство скандал около случая "Негрейра", но окончателното решение ще бъде взето от Комисията по етика и дисциплина.

Разкритията около скандала показват, че между 2001 и 2018 година каталунците са платили общо 7,3 милиона евро на Хосе Мария Енрикес Негрейра за различни услуги, които ръководството на каталунците определи като "консултации". По това време обаче Негрейра беше вицепрезидент на съдийската комисия в Испания, класически пример за конфликт на интереси, тъй като можеше пряко да влияе върху решенията на арбитрите.

Преди няколко седмици стана ясно, че двама следователи на УЕФА по случая са стигнали до извода, че Барселона заслужава да бъде наказан с изхвърляне от Шампионската лига, но европейската футболна централа продължава да разследва ситуацията с всички отбори, които са се класирали за следващия сезон. При оттегляне на отбор заместникът му трябва да бъде информиран навреме, за да може да се подготви за участие, а понякога това може да стане още от предварителните кръгове, пише "Труд".

В подобна ситуация е и Ювентус, който беше информиран вчера в Италия, че е много вероятно да получи наказание много скоро за финансовите нередности, довели до отнемане на точки от италианската федерация.

#Барселона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници