България и Съвета на ЕС 2018

България и Съвета на ЕС 2018
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Категорично не стои въпросът за отнемането на българското председателство. Това каза Министър Лиляна Павлова за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, предаде БГНЕС.

Такава процедура няма, такава процедура не съществува. „Аз лично това го квалифицирам в категорията фалшиви новини. На България няма и не може да бъде отнето председателството, подчерта Павлова.

Тя е сред изслушваните днес трима представители на изпълнителната власт във комисията, която е за установяване на факти и обстоятелства при разходването на средства, предоставени целево на НДК за подготовка на българското председателство на съвета на Европейския съюз.

Тя посочи, че българското председателство не е НДК и неговият ремонт. България е избрала да бъде Брюкселско базирано председателство. Това, обясни Павлова, означава, че общо над 1500 заседания на брой ще бъдат провеждани в Брюксел, в Люксембург и Страсбург. „В България ще бъдат проведени една среща на високо ниво, 12 неформални срещи на министрите и около 30 заседания на високо ниво в рамките на т. нар. министерски конференции и други, и съпътстващи работни групи и подготвителни конференции около 200 на брой”, каза Павлова.

По-късно и пред журналисти тя обясни, че всички срещи ще бъдат проведени там, където са планирани първоначално – в Брюксел, Люксембург, Страсбург и София. 


#ЕС #Страсбург #София #заседания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници