Ново кърваво нападение в Лондон, има жертва и ранени

Ново кърваво нападение в Лондон, има жертва и ранени
Нова телевизия
A A+ A++ A

Eдин човек е загинал, а поне 10 са ранени при инцидент в североизточната част на Лондон тази нощ, предават местни медии, информира бТВ. След мюсюлманската нощна молитва ван връхлетя група вярващи, които излизали от джамията в района „Финсбъри парк”. Инцидентът стана в на улица „Севън систърс роуд”.

По случая има един задържан, съобщават британските власти. Премиерът Тереза Мей съобщи, че инцидентът се разглежда като терористичен акт.

Сигналът е подаден в полицията 20 минути след полунощ местно време.

На място веднага са изпратени голямо количество полиция и линейки. Поне 8 души са откарани в болница за лечение. Служители на лондонския транспорт поясниха, че улиците в района са блокирани.

В свещения за мюсюлманите месец Рамазан вярващите отиват на молитва в джамиите около полунощ. Съветът на мюсюлманите написа „Туитър”, че се моли за пострадалите.

От британската полиция за борба с тероризма заявиха, че разследват случая заедно с редовната полиция.

Междувременно британският премиер Тереза Мей заяви в декларация, че мислите й са с ранените. „Това е ужасяващо. Всички мои мисли са с ранените, с обичните им хора и със спасителните екипи, работещи на място”, заяви тя.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин заяви, че е шокиран от нападението с ван срещу богомолци. „Мислите ми са с хората и с общността, засегната от това ужасяващо събитие”, написа той в „Туитър”.

Много от вярващите, напускащи джамията, започнаха да се молят на улицата.

Разследването на инцидента продължава. Предстои премиерът на страната Тереза Мей да свика извънредно заседание за сигурността. От Съветът на мюсюлманите призоваха правителството да увеличи охраната около молитвените домове.

От българското външно министерство съобщиха, че няма информация за пострадали българи при инцидента край джамията.

 

 

 

#джамия #Лондон #ранени #жертва #мюсюлмани #Рамазан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници