Синът на Ескобар поиска регулация на наркопазара в Колумбия

Синът на Ескобар поиска регулация на наркопазара в Колумбия
Нова телевизия
A A+ A++ A

Синът на знаменития колумбийски наркобарон Пабло Ескобар, призова страната да сложи край на войната с наркотиците и да премине към регулирането на този незаконен, но многомилиарден пазар, предаде "Дарик".
 
Пабло Ескобар е сочен за най-добре познатия наркодилър в историята. През 80-те години на 20 в. той заработва около 30 млрд. долара, доставяйки чрез своят картел "Меделин" близо 80% от целия кокаин, използван в САЩ. Наркотърговецът бе убит през 1993 г. при специална операция на елитна част от колумбийската полиция, а картелът "Меделин" престана да съществува.

"Тази история - да обявите война на проблема с общественото здраве и да излезете на бойното поле с картечници, според мен влиза в противоречие с общочовешките ценности. Аз повече вярвам в регулирането, за да поеме държавата отговорността и контрола върху тези вещества", подчерта Себастиан Марокин на специално организиран семинар от властите в мексиканския щат Тамаулипас.
 
Марокин, чието истинско име е Пабло Ескобар Еноа, разказа пред събралата се публика за атмосферата на насилие, която е царяла около известния му баща, пише порталът Universal.

"Бих заменил всичкия разкош и богатството за огнище и възможността просто да са бъда близо до баща си", каза синът на наркобарона. Според него за седмица Ескобар старши е печелел около 50-70 млн. долара от наркотиците, но не могъл да се наслаждава на възможностите, които дават тези пари.

#Пабло Ескобар #Колумбия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай