Стартира нова процедурата за концесия на летище София

Стартира нова процедурата за концесия на летище София
Нова телевизия
A A+ A++ A

Процедурата за концесионирането на Летище София ще се стартира отново, заяви министърът на финансите Владислав Горанов, цитиран от БГНЕС, предаде Нова телевизия.

„Стратегията за концесиониране на Летище София остава непроменена. Няма причина да я променяме“, посочи финансовият министър.

От друга страна Горанов заяви, че трябва да започне процедурата за ново разглеждане на Законопроекта за концесиите. Предстои той да бъде внесен отново, най-вероятно от народни представители от новия парламент. В него са описани процедурите за публично-частното партньорство и най-вече концесиите.

Той предрече, че сметката за председателството вероятно ще бъде допълнена, но това не означава и не предполага актуализация на Закона за държавния бюджет за 2017 г. „Бюджетът така, както го подготвихме в края на 2016 г. и беше одобрен, има достатъчно възможности да удържи новите политически решения и необходимостите на страната за финансиране до края на годината. Прогнозата ми е, че няма да се налага да се актуализира в нито един от параметрите“, подчерта Горанов.

#концесия #летище София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници