Радиодиджей постави рекорд за най-дълго шоу

Радиодиджей постави рекорд за най-дълго шоу
Снимка: sxc.hu
A A+ A++ A

Белгийски диджей е поставил нов световен рекорд за най-дълго водене на радиошоу – осем дни и седем нощи.

„Чувството е невероятно, но единственото, за което мога да мисля, е сън, сън и пак сън“, е споделил 40-годишният Петер ван де Вейре след края на 185-часовия си маратон по радио MNM.

Диджеят сам си е поставил предизвикателството в подкрепа на учещите за изпити студенти, предават БТА и bTV.

Първоначално маратонът е продължил 184 часа, но рекордьорът е обявил, че може да издържи още един.

По време на последния час Петер ван де Вейре е получил поздравление на живо в ефир от досегашния рекордьор – италианеца Стефано Венери, който през май 2009 г. е водил радиошоу в продължение на 183 часа.

Колкото и забавно да изглежда постижението на Петер ван де Вейре, то е изисквало старателно планиране до най-малките детайли, за да се избегне нарушаването на строгите правила.

Диджеят е имал право на петминутна почивка на всеки час, както и на посещения до тоалетната, с възможност да „складира“ неизползваните паузи.

В края на маратона първата работа на рекордьора е била да посети тоалетната, докато в ефир е звучало парчето Should I Stay or Should I Go на „Клаш“.

Петер ван де Вейре не е имал право на съводещ, на гостите не е било позволено да говорят повече от една минута, а песните не е трябвало да продължават повече от шест минути.

Преди маратона диджеят е спрял да пие кафе. Докато е водил радиошоуто, той е изпил само една чаша от ободрителната напитка и две бутилки кока-кола.

Поддържал се е с 15-минутни дрямки, свежа храна, светлинна терапия и кофеинови хапчета.

От радиостанцията MNM са поискали постижението на Петер ван де Вейре да бъде потвърдено от Книгата на рекордите на Гинес. Отговорът се очаква през септември.

#рекорд #Гинес #радио #диджей #шоу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници