Топ 10 на най-известните койтейли в света (ВИДЕО/СНИМКИ)

Топ 10 на най-известните койтейли в света (ВИДЕО/СНИМКИ)
Източник: Tonus.bg
A A+ A++ A

Има много и различни видове коктейли. Повечето хора смятат, че те са напитка за лятото. Но истинските любители на коктейлите ги пият по всяко време, предаде Дарик.

Вижте най-известните коктейли:


"Мохито"


През 30-те години на миналия век в Куба са започнали да забъркват този освежаващия коктейл. За коктейла се използват бял ром, мента, лайм, сода и кафява захар.

Освежаващият цитрус и дъх на мента правят коктейла подходящ за лятото.

 

"Пина колада"Този коктейл е изобретение на пуерто-рикански бaрмани. Приготвяли го за отдъхващите на златните плажове.

Коктейлът се приготвя от кокосов ликьор, бял ром и ананасов сок.

"Космополитън"Космополитън стана особено популярен след сериала "Сексът и градът".  Създаден е в елитните хотели по крайбрежието на Франция. 

Той е бил най-често сервираното питие на шикозните мероприятия през 20-те години на миналия век.

 

"Текила Сънрайз"Коктейлът Текила Сънрайз е сервиран за първи път в Arizona Biltmore Hotel във Финикс, САЩ. Наречен е така заради начина, по който изглеждат различните му съставки в чашата. Гренадинът пада на дъното ѝ, създавайки красиво преливане на цветовете и навява асоциации за прелестта на изгрева.

"Дайкири"Коктейлът е създаден от американския минен инженер Дженинг Кокс, но е станал популярен, благодарение героите от романите на Хемингуей.

 

"Маргарита"Най-известаната история за този коктейл е, че е създаден през 1948-ма година. Известна дама от хайлайфа на Далас, Маргарита Саймс,  организира коледно парти край басейна във вилата си и приготвя коктейл от коантро, текила и сок от лайм.

 

"Секс на плажа"Изобретяването на тази анпитка се приписва на барман от Флорида, който ѝ дава провокативното название, воден от предпочитаното ваканционно занимание на студентите, отдъхващи край океана.


"Куба Либре""Куба Либре" е един от най-популярните коктейли в света. Приготвен е за първи път в Хавана през 1900 година, когато американските войници смесват кубински ром и кола и с този коктейл вдигат наздравици произнасяйки тост - Viva Cuba libre.

"Отвертка"Този коктейл се появява по време на сухия режим в САЩ. За него се смесват се 3 части водка и 7 части портокалов сок. Портокаловият сок е прикривал аромата на алкохола.

"Блъди Мери"В хотел "Риц" в Париж Хемингуей се оплаквал на бармана, че жена му усеща когато е пил. Специално за целта барманът измислил коктейл, без мирис, на базата на водка и доматен сок. На следващия ден приел поздравленията на Хемингуей: Много добре! Проклетницата Мери не усети нищо.

(ВИДЕО)
 

#коктейлите #Куба #сок #Сексът и градът #Гренадинът #популярен #Флорида #света

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай