Сок от лайм - 6 важни ползи за здравето

Сок от лайм - 6 важни ползи за здравето

pixabay

A A+ A++ A

Лайм е цитрусов плод от семейството на лимоните. Той обаче има по-различен вкус от обикновения жълт лимон. Съдържа невероятно големи количества витамин С и има страхотни ползи за здравето.

Сокът от лайм може да е полезен в много отношения за подобряване на здравословното състояние и функциите в тялото. Ето защо е добре да бъде включван редовно в храненето и ежедневната рутина.

Сокът от лайм стимулира метаболизма и обмяната на веществата. Хранителните елементи се усвояват по-бързо и качествено, отделя се енергия и се забързва цялостното топене на мазнините в тялото. Ако поддържате диета и двигателен режим, сокът от лайм може да ви помогне да постигнете резултатите, към които се стремите.

Детокс на черния дроб и тялото

Сокът от лайм прочиства клетките от токсини и стимулира обновяването им. Това важи особено за чернодробните клетки, които са силно повлияни от токсините в тялото. Черният дроб има множество функции, като една от най-съществените от тях е извеждането на токсините от организма. Сокът от лайм може да улесни тази нелека задача, която черният дроб има.

За добро зрение

Сокът от лайм е полезен за очите. Той подобрява зрението благодарение на богатото наличие на витамин С, който е мощен антиоксидант. Антиоксидантите са много важни за зрителната функция и здравето на очите, тъй като се борят с възпаленията, причиняващи дегенерации и влошаване на зрението.

Повишава имунитета

Сокът от лайм е важен за имунната система. Той стимулира защитните ѝ сили, като я прави по-способна да се бори с атаките на различни патогени от външната среда. Редовната консумация на сок от лайм може да е много полезна в наближаващия сезон на грипа и настинките.

Подобрява храносмилането

Сокът от лайм съдържа много високи нива лимонена киселина. Ако пиете сок от лайм всяка сутрин на гладно, примесена с малко филтрирана вода, това ще ускори метаболизма, обмяната на веществата и ще подобри способността на организма да обработва храната, пише az-jenata.bg. Храната се разгражда по-лесно, което предпазва от стомашни раздразнения, неразположения, подуване и газове.

Действа противовъзпалително
Богатството на антиоксиданти, което сокът от лайм съдържа, го прави едно прекрасно противовъзпалително средство. Ако редовно приемате сок от лайм, той ще помогне за потискане на общото възпаление в клетките, което е предпоставка за дегенеративни, хронични, възпалителни и ракови заболявания.

Намалява риска от диабет

Сокът от лайм има свойството да контролира кръвната захар и да подобрява чувствителността на клетките към инсулина. Това не само намалява риска от диабет, но и помага в контрола на вече съществуващо заболяване.

#сок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници