Външните министри на Русия и Иран почетоха паметта на убития Андрей Карлов (ВИДЕО)

Външните министри на Русия и Иран почетоха паметта на убития Андрей Карлов (ВИДЕО)
Източник: Vesti.Az
A A+ A++ A

Външните министри на Русия и на Иран Сергей Лавров и Джавад Зариф поставиха цветя пред портрета на убития вчера руски посланик в Анкара Андрей Карлов, съобщи ТАСС. Това се случи минути преди насрочената днес в Москва среща за преговори, предаде Дарик.

Снимка на дипломата с траурна черна лента е изложена в една от сградите на руското министерство на външните работи. До нея стои националното знаме, също с черна лента. Цветя пред портрета на Карлов постави по-рано и първият дипломат на Турция Мевлют Чавушоглу.

Андрей Карлов бе застрелян снощи при откриването на фотоизложба в турската столица. Властите на страната съобщиха, че нападателят, ранил още трима души, е ликвидиран на място от местните сили за сигурност. Руското външно министерство определи инцидента като терористичен атентат.

"Абсолютно са неприемливи опитите да се представят нещата така, сякаш подкрепата за легитимния режим в Сирия в борбата му с тероризма само засилва терористичната заплаха", заяви Лавров по-късно на среща със Зариф. „С тази абсолютно провокационна, извратена, неприемлива логика някои се опитват да отклонят удара от терористите, да ги оправдаят, да спрат борбата срещу тях, подчерта руският външен министър.

Джавад Зариф изрази пред руския си колега надежда за спиране на огъня в Сирия. Моментът е добър, за да започнат междусирийски преговори, заяви иранският министър. Не съществува военно решение за уреждане в Сирия, а само политическо, отбеляза Зариф, цитиран от Ройтерс.

(ВИДЕО)

#Сергей Лавров #Джавад Зариф #Андрей Карлов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници