Тагарев за самолета на Сергей Лавров: Нервна руска пропаганда

Тагарев за самолета на Сергей Лавров: Нервна руска пропаганда
A A+ A++ A

Българското правителство действаше по правилата в този случай", заяви министър Тодор Тагарев за ситуацията със самолета на Сергей Лавров и Екатерина Захарова.

"Не знам каква реакция може да има от тяхна страна, защото наши хора, извън дипломатите, не ходят в Москва. Просто нервна руска пропаганда", допълни той по Нова тв.

"Не мога да коментирам решение на друга страна", допълни той как Гърция е разрешила прелитането на самолета.

"Стриктно следваме плана за повишаване на разходите за отбрана. Догодина ще стигнем 2%. Румъния вече отиде на 2,5%, балтийските страни - 4%. Румънците вече получават 32 самолета Ф-16 от Норвегия втора ръка. И имат 40. И ще вземат Ф-35", допълни министър Тагарев.

"Но всички разчитаме на съюзниците си. Това е и нашата политика", допълни той. "С увеличения бюджет ще започнем да сме полезни на съюзниците", допълни той.

В програма са включени 3D радари, дронове и други.

Инициативата за европейски небесен щит ще бъде разработена в близките години. Идеята е не всяка страна да си купи зенитни комплекси, а да се действа общо, за да падне цената.

Ние ще сме 13-ата държава, която се присъединява към тази инициатива. Но това ще стане след 3-4 години, посочи военният министър.

Заплахите към мен са ежедневие, обясни Тагарев. Той е министърът, когото премиерът Денков имал предвид, че полицай, фен на групировката "Вагнер" заплашвал. Но това била информация от трета ръка. Той е привлечен като свидетел и по делото на мъж за заплахи в социалните мрежи.

#Сергей Лавров #Тодор Тагарев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници