Костов: Цветанов трябва да обясни за взривовете

Костов: Цветанов трябва да обясни за взривовете
Костов бе категоричен, че Цветанов е този, който трябва да обясни пред парламента всичко – защо не е създал организация и защо се е стигнало до инцидента. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Ще има мощна закрила над Цветан Цветанов по случая с взривовете край Петолъчката, смята лидерът на ДСБ Иван Костов.

„Трябва да е ясно чия е отговорността при съхранение на боеприпаси“, каза Костов пред Нова телевизия.

„Законът, който ГЕРБ приеха през 2010 година, е категоричен. Регистърът, който съдържа всички данни за утилизирани боеприпаси, се поддържа от МВР и той възлага контрола“, обясни Костов.

„Ако министърът на отбраната говори за крещящи нарушения, а МВР говори, че всичко е наред, значи някой не е създал условия да се приложи законът“, подчерта синият лидер.

Костов бе категоричен, че Цветанов е този, който трябва да обясни пред парламента всичко – защо не е създал организация и защо се е стигнало до инцидента.

„Това е само негова отговорност. Така би трябвало да се тълкува законът. Някой обаче услужливо измени ъгъла на парламентарния контрол“, посочи Костов.

Според него и в този случай ще има мощна закрила върху силовия министър и няма да се стигне до истината.

Относно случващото се в „Синята коалиция“ Костов заяви, че партията му търси диалог с партиите в състава й.

„Синята коалиция“ я има в момента и те категорично стоят зад всичките й структури“, подчерта той.

„Тя има евродепутати, местни коалиции, има представители в различни органи, излъчени от Народното събрание. В този смисъл излизането на която и да е формация от „Синята коалиция“ до оставането на две партии в нея тя продължава да съществува. Такова е споразумението за нейното изграждане“, обясни лидерът на ДСБ.

„По силата на парламентарното споразумение и сега има двама съпредседатели, докато Съюзът на демократичните сили не пожелае някаква смяна“, каза още Иван Костов.

#Иван Костов #Костов #лидер на ДСБ #Цветан Цветанов #Цветанов #министър на вътрешните работи на България #взривове #боеприпаси #военен склад #Петолъчката

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници