В ОПЕК не се споразумяха за замразяване на петролодобива

В ОПЕК не се споразумяха за замразяване на петролодобива
Източник: Капитал
A A+ A++ A

 

Сутрешната неформална среща на страните от ОПЕК завърши без постигането на споразумение за замразяването на добива на нефт. Това заяви пред журналисти индонезийският министър на енергетиката Игнасиус Джонан. Той е във Виена заедно с представители на другите страни от картела за редовна им официална среща, чиято основна тема ще именно добива на „черно злато“, предаде БГНЕС.

„Не постигнахме консенсус на сутрешната неформална среща“, каза Джонан, допълвайки, че Русия играе важна роля за изпълнението на решенията на ОПЕК. Преди днешната среща на организацията на страните производителки на нефт иранската агенция „Тасним“ публикува писмо на Техеран до картела, в което се посочва, че Саудитска арабия трябва да съкрати добива си на нефт до 1 млн. барела дневно. Това е спад от сегашното производство, което варира между 10,5 млн. и 9,5 млн. барела.

„Тасним“ припомня, че по-рано от Рияд са завявали готовност да намалят производството и до 0,5 млн. барела дневно. В същото време преди днешната официална среща, на която се очаква пробив около споразумението за замразяване добива на нефт, цената на суровината отбеляза покачване. В 10 сутринта местно време американският сорт „Уест Тексас“ поскъпна с 2,22 долара до 47,45 долара за барел. В същото време сорта „Брент“ се покачи с 2,59 долара до 48,97 долара за барел.

#ОПЕК #нефт #Брент #Тасним

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници