Путин: Европа налага санкции на нефта и газа под натиска на американския сюзерен

Путин: Европа налага санкции на нефта и газа под натиска на американския сюзерен
A A+ A++ A

Европа налага все повече санкции на пазара на нефт и газ по изцяло политически причини и под натиска на американския сюзерен. Това заяви руският президент Владимир Путин на среща за развитието на петролната индустрия във вторник, пише ТАСС, цитирана от НОВА.

„Днес виждаме, че по абсолютно политически причини, поради собствените си амбиции и под натиска на американския сюзерен, европейските страни налагат все повече санкции на пазарите на нефт и газ”, отчете руският държавен глава.С

Според него „всичко това води до инфлация”, а на Запад „вместо да признаят грешките си, търсят виновни отстрани”. „Политиците на Запад спекулират с естествената загриженост на хората за климата, като омаловажават значението на конвенционалната енергия”, каза президентът.

По думите на Путин всичко, което се случва днес около Украйна, е свързано с политиката на Запада. „Всичко, което се случва днес, включително, за наше огромно съжаление, около Украйна, се дължи на необмислената политика на така наречения колективен Запад”, смята той.

Според руския президент тези страни „в продължение на десетилетия са пренебрегвали напълно основателните опасения на Русия за сигурността и са насърчавали по всякакъв начин националистическите, неофашистките елементи в киевското ръководство, пренебрегвали са проблемите, които се развиват в Югоизточна Украйна, и в продължение на осем години са помагали за продължаването на военните действия, които киевският режим започна преди осем години”.

Снимка: стоп кадър

 

#Владимир Путин #нефт #газ #американски сюзерен #Европа #санкции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай