Фандъкова: Ремонтирани са 54 моста за 35 млн. лв.

Фандъкова: Ремонтирани са 54 моста за 35 млн. лв.
Преди по-малко от седмица пропадна мостът над река Струма при петричкото село Рибник заради придошлите води на реката. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изпълнени са изцяло ремонтни дейности на 54 мостови съоръжения на стойност 35 млн. лв., заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на заседание на Столичния общински съвет (СОС).

Мостовите съоръжения не бяха ремонтирани от 50 години, все още има такива съоръжения, които не са поддържани, допълни Фандъкова.

„Трябваше отдавна да сме предприели превантивни дейности, а не програмите ни да започват от 2006–2007 г. Действията ни занапред ще са строго планирани“, каза още Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

На база на нашите инвестиционни програми през последните години Столична община работи по няколко програми, свързани с гражданската защита, каза още кметът на София.

По думите й една такава програма е инициативата за обезопасяване на общинските сгради.

За 2012 г. са направени 15 конструктивни укрепвания на училища и детски градини на стойност над 2 млн. лв., укрепване е извършено на сградата на Столична община на улица „Париж“ 1, продължи Фандъкова.

Осигурени са 1.5 млн. за укрепване на още 2 училища и 3 детски градини. Имаме програма и за преодоляване на проблемите и със свлачищата, допълни Фандъкова.

Освен за мостови съоръжения и надлези след земетресението от 22 май е получена и проверена информация за състоянието на всички хидротехнически съоръжения и общински язовири, информира Фандъкова.

Изготвен е и доклад за нужните финансови средства за възстановяване на щетите – около 1 300 000 лв.

Жителите на Владая ще получат еднократни помощи в четвъртък, след решение на НС, добави кметът на Столична община.

#Йорданка Фандъкова #кмет #Столична община #Столичния общински съвет #СОС #22 май #Владая #НС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници