СЕ: Броят на децата жертви на трафик в Румъния е нараснал значително

СЕ: Броят на децата жертви на трафик в Румъния е нараснал значително
Източник: btvnovinite.bg
A A+ A++ A

 

Броят на румънските деца, жертва на трафик, се е увеличил съществено, се казва в доклад на Съвета на Европа, в който се настоява да бъде обърнато особено внимание на ромските деца и на децата на мигранти, предаде БГНЕС.

„Броят на идентифицирани деца жертви на трафик в Румъния е нараснал значително през отчетния период”, посочват експерти на СЕ.

Докладът обхваща 2011–2015 година. Документът настойчиво изисква Румъния да увеличи усилията си за предотвратяване на трафика на деца като обучи служители, които да закрилят по-добре децата и да обърне специално внимание на ромските общности и децата на мигранти.

Повечето (54%) от общо 4 622 идентифицирани жертви са били обект на трафик за сексуална експлоатация, следвана от трудова експлоатация (34%) и принудителна просия 6%).

Докладът изисква също жертвите на трафик да бъдат подпомагани при реинтеграцията им в обществото и получаването на обезщетения.

Напредъкът на Румъния включва усъвършенстване на законовата рамка за борба с трафика, повишена бдителност и обучение, особено на граничните полицаи. Докладът изтъква и експедитивното произнасяне на осъдителни присъди. 

#СЕ #трафик #Румъния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници