Си Ен Ен: Американски военни в Ирак са обстрелвани с химическо оръжие

Си Ен Ен: Американски военни в Ирак са обстрелвани с химическо оръжие
Източник: front.bg
A A+ A++ A

 

Американски военнослужещи в северен Ирак може да са били подложени на нападение с химическо оръжие – иприт. Това съобщи тв компанията Си Ен Ен, позовавайки се на осведомени източници, предаде БГНЕС.

По данни на тв канала в базата, недалеч от Мосул, където има и американски и иракски войници, е паднал снаряд или ракета, вероятно с химическо вещество. „Военните са огледали мястото и са заподозрели, че става дума за химическо вещество. Първоначалните полеви тестове са показали наличие на иприт. Вторият тест не е дал резултат и сега боеприпасът е изпратен за лабораторен анализ. Според осведомен източник използваното химическо вещество в снаряда е било с примеси, недобре пречистен и не е било подходящо да се използва като бойно отровно вещество. Друг източник го определя като „неефективно“.

„Никой от военнослужещите не е пострадал, но някои са били подложени на процедура по дегазация като предпазна мярка. Според официални лица не е изключено ИД да се опитва да използва химическо оръжие срещу американски и иракски военнослужещи, тъй като военните се приближават до Мосул, за да освободят града от бунтовници. 

#Ирак #Си Ен Ен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници