Бойко Борисов пресажда 2605 блатни кокичета от магистрала „Марица“

Бойко Борисов пресажда 2605 блатни кокичета от магистрала „Марица“
Бойко Борисов направи първа копка на Лот 1 от магистрала „Марица“ на 2 август 2011 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов и регионалният министър Лиляна Павлова лично щели да преместят 2605 блатни кокичета, за да не пострадат растенията от строежа на магистрала „Марица“.

„Ще ги вземаме от магистралата и ще ги посадим на 60 метра от нея. Знаем ги по бройка – 2605 блатни кокичета, под мъдрото наблюдение на еколозите ние лично с Лиляна Павлова ще садим“, гарантира премиерът според стенограмата от изнесеното правителствено заседание в Плевен.

Бойко Борисов обещава да използва работната си разходка до автомагистрала „Марица“, чиято цел по принцип е проверка на строежа на два лота, и за да премести 2605 блатни кокичета.

В регионалното министерство знаели точната бройка, защото еколозите ги накарали да ги преброят корен по корен, отбелязва премиерът.

Покана да се присъединят към екологичната инициатива получават и министрите Нона Караджова и Ивайло Московски, който посочва, че цветята пречат освен на пътя, и на жп линията.

Да присъстват са призовани и еколозите, с които премиерът води постоянен диалог за фауната около магистралите, а вече и за флората – в тона на добрите приятелски отношения.

„Поканете ги, искам да сме в прекрасни отношения с еколозите и да се знае, че в България се строи най-екологично в цяла Европа, и от Америка, и от света също така, да се знае“.

#блатни кокичета #магистрала „Марица“ #Нона Караджова #Ивайло Московски #Лиляна Павлова #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници