ГЕРБ сбъднали всички мечти на СДС и ДСБ, смята Борисов

ГЕРБ сбъднали всички мечти на СДС и ДСБ, смята Борисов
Бойко Борисов (вдясно) препоръча на лидерите на СДС Мартин Димитров (в средата) и на ДСБ Иван Костов (вляво) да се стегнат и да работят. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ изпълни всички мечти на СДС и ДСБ, заяви министър-председателят Бойко Борисов и призова лидерите на двете десни партии Мартин Димитров и Иван Костов „да се стегнат и да работят“.

„Те мечтаеха някой да развали договора Бургас–Александруполис – дойде ГЕРБ и свърши тази работа. Те мечтаеха най-сетне някой да намери сили и да каже, че проектът АЕЦ „Белене“ е неимоверно скъп и да го прекрати – дойде ГЕРБ и свърши тази работа. Те мечтаеха да дойде някой, който да наложи финансова дисциплина и да свали бюджетния дефицит под 2% във време на финансова криза – е, и това се случи“, изброи премиерът по Нова телевизия.

Бойко Борисов се каза, че идеологията на СДС, ДСБ и ГЕРБ е обща, но начинът на постигане на целите е различен, и категорично заяви, че ГЕРБ работи за самостоятелно управление, а не за коалиция.

„Не мога да разбера защо случващото между ДСБ и СДС е драма. Това са две големи партии, всеки от техните лидери има претенциите, че може да управлява страната“, обясни Бойко Борисов.

На събрание на СДС в сряда след гласуване партията реши да се яви самостоятелно, а не в рамките на „Синята коалиция“ заедно с ДСБ, на парламентарните избори през 2013 г.

След решението лидерът Мартин Димитров подаде оставка, както беше заявил по-рано, защото вярвал в идеята на „Синята коалиция“.

Бойко Борисов сподели в четвъртък, че се уплашил, когато разбрал, че Мартин Димитров е подкрепил категорично Меглена Кунева.

„От 90-а година, когато спря да бъде задължително да гледаме конгресите на БКП, не ме интересува какво правят те“, коментира премиерът и предстоящия конгрес на социалистите.

Бойко Борисов коментира лидерската битка между Сергей Станишев и Георги Първанов с думите: „Единият е известен със заменките си, другият е известен с помилванията си, който и да изберат, никаква разлика“.

Премиерът защити МВР по случая с издирването на Братя Галеви, като подчерта, че заедно с прокуратурата вътрешното министерство е събрало „достатъчно точни, ясни и силни доказателства те да получат няколко дългогодишни присъди“.

„Това, че избягаха не трябва да учудва никого в България. Сега, рано или късно, ще ги хванем и ще отидат в Централния затвор“, убеден е Бойко Борисов.

#Бойко Борисов #ГЕРБ #СДС #ДСБ #Синята коалиция #Мартин Димитров #Иван Костов #Сергей Станишев #Георги Първанов #Меглена Кунева #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници