Жан-Марк Еро: Франция иска премахване на антируските санкции възможно най-скоро

Жан-Марк Еро: Франция иска премахване на антируските санкции възможно най-скоро
БГНЕС
A A+ A++ A

Франция иска премахването на антируските санкции колкото е възможно по-скоро. Това заяви френският външен министър Жан-Марк Еро след преговорите в Париж с руския си колега Сергей Лавров.

„Санкциите не са самоцел. Ние желаем да премахнем санкциите колкото е възможно по-скоро“, каза Еро. Едновременно с това френският министър подчерта, че „този процес е свързан с изпълнението на Минските споразумения“.

„Русия трябва да изиграе в това своята положителна роля“, отбеляза още Еро.

Страните от ЕС наложиха санкции на Русия след присъединяването на Крим през 2014 г. Като цяло международните наблюдатели отбелязват, че те не изпълниха своята главна цел – да принудят Русия да се откаже от Крим. Също така санкциите бяха наложени само от страните-членки на ЕС, САЩ и Канада. По тази причина техният ефект беше значително ограничен.

Москва не остана длъжна на ЕС и въведе контрасанкции, които засегнаха болно европейските земеделски производители. През последните месеци се усилиха гласовете в ЕС за премахване на санкциите, но въпреки това през миналата седмица бе взето решение за тяхното удължаване.

#Лавров #Еро #Франция #антируски санкции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници