Нови 300 000 лв. за местенето на депутатите в бившия Партиен дом

Нови 300 000 лв. за местенето на депутатите в бившия Партиен дом
БГНЕС
A A+ A++ A

След като в началото на юни месец Народното събрание обяви обществена поръчка за тотален ремонт на бившия Партиен дом на стойност 24 000 000 лв., с ДДС, то се оказва, че това е нищожна част от средствата, които ще отидат за “новия дом” на депутатите.

Миналата седмица администрацията на парламента е обявила обществена поръчка и за строителен надзор, която е на стойност 280 000 лв., без ДДС.

Обществената поръчка за превръщането на зала “Света София” на бившия Партиен дом в нова пленарна зала на парламента, при това със стъклен купол, изисква кандидат-строителите да имат достъп до класифицирана информация. Същото се отнася и за кандидат-надзорниците, които ще трябва да разполагат със сертификат за работа с “държавна тайна”.

От заданието за избор на строителен надзорник става ясно, че местенето на парламента ще се осъществява основно в дните петък, събота, неделя, понеделник и вторник. Строителни дейности няма да се осъществяват в сряда и четвъртък. Почти сигурно е, че ще се работи и през нощта.

Очакванията са преместването на парламента да се случи преди средата на 2018 година, когато България ще поеме за шест месеца ротационното председателство на Европейския съюз. Местенето, което ще излезе минимум 25 млн. лв., ще е за сметка на държавния бюджет.

#Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници